LAPSEVANEMAD MARUS ⟩ Koolitüdrukuid hoiti klassis kinni, sest nende riietus ei vastanud kooli reeglitele

Naine
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Suurbritannias asuv South Wigstoni keskkool on sattunud kriitikatule alla. Sealseid koolitüdrukuid hoiti klassiruumis kinni, sest õpetaja sõnul olid nende seelikud liiga lühikesed.

Lapsevanemad võtsid politseiga ühendust, kui nad hakkasid oma lastelt kurblikke telefonikõnesid saama. Ühe naise 14-aastane tütar helistas esmaspäeval nuttes ja teatas, et teda hoitakse ühes ruumis koos teiste tüdrukutega, kelle seelikud juhtkonda häirisid. «Töötajad hoidsid ust kinni ega lubanud lastel lahkuda,» rääkis tüdruku ema.

Teine lapsevanem, Emma Harvey teatas, et sai kõne oma äärmiselt ärritunud teismeliselt tütrelt. «Minu tütre seelik oli veidi üle põlve,» ütles ta. Tütrel kästi selga panna kooli poolt selleks päevaks antud seelik ning ähvardati ta klassist eraldamisega, kui tüdruk ei nõustu.

Harvey tõdes, et tema tütar võttis küll seeliku vastu, kuid see oli talle liiga suur. Kimbatuses naine lisas: «Põhimõtteliselt tahtis kooli juhtkond, et koolitüdrukud kannaks täiesti viisakate seelikute asemel selliseid, mis on nii suured, et vaevu seljas püsivad.» Lapsevanema sõnul kandis tema tütar sama seelikut, mis eelmiselgi aastal, ise sealjuures sama pikk olles. Varasemalt kooli reeglitega kooskõlas olnud seelik tekitas nüüd aga suurt pahandust.

Laste ja noorte psühhoterapeut kommenteeris olukorda, öeldes, et uued koolivormireeglid ja nende õpilastele pealesurumine saadab tüdrukutele ja poistele täiesti vale sõnumi. Poistel lubatakse kanda lühikesi pükse, kuid seelikud on nüüdsest keelatud. Lapsevanemad on nüüdseks politseisse pöördunud ning ootavad olukorrale selgitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles