Värsked lapsevanemad veetsid kaks nädalat oma surnud beebiga

Naine
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Noor inglise perekond tervitas oma tütart Evlynit, kuid teadis, et nende aeg beebiga jääb ilmselt üürikeseks. Kahekümnendal rasedusnädalal avastati tüdrukul kromosoomianomaalia. Sellegipoolest ei raatsinud värsked lapsevanemad Evlynist loobuda ning veetsid tütre surma järel temaga kaks täisväärtuslikku nädalat.

Lapsevanemad Charlotte ja Attila Szakacs teadsid juba Evlynit oodates, et ta sünnib kromosoomianomaaliaga, kuid vastu võeti ühine otsus tütar siiski ilmale tuua. Kromosoomianomaalia tähendab puuduvat või üleliigset kromosoomi, mille tõttu enamiku loodete areng peatub. Ellu jäävad kõige sagedamini need imikud, kellel esineb trisoomia 21 ehk teisisõnu Downi sündroom. Paraku teiste kromosoomiriketega lastele pikka elu ei ennustata ja nii läks ka Evlyniga – tüdruk suri neli nädalat peale sündimist.

Evlyni surma põhjustasid vähearenenud aju ning kitsad hingamisteed ja kopsud. Ta suri 10. jaanuaril kohalikus haiglas, kuid tema vanemad ei suutnud veel vastsündinud tütrest loobuda. Paarike otsustas kasutada seadet CuddleCot, mis hoiab lapse säilmed jahedana, et oleks võimalik temaga veel mõnda aega koos viibida. Tütar viidi ühel hetkel haiglast koju ning temaga käidi koguni lapsevankriga jalutamas. Veel päev enne matuseid magas tüdrukuke kodus võrevoodis.

«Paljud inimesed pole kunagi kuulnud, et vanemad saaksid selliselt oma beebidega aega veeta. Ka teised sarnases olukorras olnud emad pöördusid minu poole, öeldes, et nad oleksid sama teinud,» rääkis Evlyni ema Charlotte. Naine tõdes, et tundis suurt hirmu ja moraalset dilemmat tüdrukut koju tuues, kuid tagantjärele tundis otsusest suurt rõõmu. Kuigi Charlotte annaks kõik, et tütar temaga koos oleks, on ta veendunud, et Evlyn on nüüd paremas kohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles