Filmiekspert «Mavericki» fenomenist: sellist nostalgiat ja tänapäeva tipptaset annab otsida

Raadio Elmar
Copy
Kapten Pete Mitchelli ehk Mavericki (Tom Cruise) ülehelikiirusel seikluste nautimiseks tasub filmi vaadata suurelt ekraanilt, sest siis tunneb iga vaataja end piloodina ning tajub pinget, kiirust ja gravitatsioonijõudu, seda midagi, mida 
ei saa saavutada eriefektidega.
Kapten Pete Mitchelli ehk Mavericki (Tom Cruise) ülehelikiirusel seikluste nautimiseks tasub filmi vaadata suurelt ekraanilt, sest siis tunneb iga vaataja end piloodina ning tajub pinget, kiirust ja gravitatsioonijõudu, seda midagi, mida ei saa saavutada eriefektidega. Foto: CAP/SFS/Image supplied by Capital Pictures

Raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!» rääkis elukutseline filmihuviline Lauri Kaare. Heitsime pilgu möödunud hooaja parimale filmielamusele ning saime põhjaliku ülevaate, mida huvitavat toob filmisõpradele äsja alanud sügishooaeg. Üks on kindel: põnevust jagub igale maitsele.

Filmiekspert Lauri Kaare tõdes, et suvehooaja kõige parema filmielamuse tõi talle märulidraama, mis on kogunud kõvasti populaarsust ja pakkunud kõneainet üle kogu maailma. «Selleks filmiks oli «Top Gun: Maverick». Sellist nostalgiat ja samas ka tänapäeva tipptaset... no annab ikka otsida! Tom Cruise tähistas juuli alguses ju oma 60. sünnipäeva. See on lihtsalt imetlusväärne. Kui me vaatame kaugemale ette, siis järgmisel aastal linastub «Võimatu missioon 7» ja 2024. aasta juunis «Võimatu missioon 8». See mees on ikka tõeline Duracelli jänes,» muigas ta.

Kaare soovitas filmi «Top Gun: Maverick» vaadata võimaluse korral just kinolinalt. «Hetkel on osas kinodes film veel kavas, tasub järgi uurida. See on film, mille esimene vaatamine peab toimuma igas vanuses poisslapse jaoks just suurelt ekraanilt,» soovitas ta.

«Kuid häid filme tuleb õnneks veelgi! Septembris jõuab kinodesse «Avatar: vee olemus». Juba 13 aastat on möödas sellest, mil James Cameron tänaseks kõigi aegade edukaimaks kassafilmiks oleva «Avatari» välja tõi. Nüüd detsembris tuleb see uuesti kinodesse ja tundub väikese järeleaitamise kursusena. Nagu perfektsionist Cameron ikka – see on eriti läikima löödud, veel klaarima ja sügavama pildiga 3Dga! Ehk siis planeet Pandora ootab meid juba 23. septembril,» sõnas Kaare.

Ekspert lisas, et 23. septembril linastub ka eestimaine spordisangarite lugu. «Filmi «Kalev» puhul saame kaasa elada 30 aasta tagustele kangelastegudele,» sõnas ta.

«Oktoobrikuu tähendab aga kindlasti ka õudukaid. 44 aastat on möödas sellest, kui John Carpenter käivitas õudussaaga «Halloween». Minul on läinud nüüd lugemine sassi, ma ei teagi täpselt, kui palju neid järgesid seal on olnud. Kuid 2018. aastal algas uus triloogia ja nüüd jõuab kinosse sellest järgmine film, mis kannab pealkirja «Halloween lõpeb»,» märkis Kaare.

Oktoobris kõnetab filmisõpru komöödia ning müsteerium «Mõrv teatris». «Uuritakse mõrva teatris. Kas neid ohvreid ka juurde tuleb ning mis üldse saama hakkab. See on must komöödia, mille puhul isegi treiler teeb oma tööd väga hästi. Kutsub kinno päris pikkade sammudega,» rääkis Kaare.

«Koomiksifilmidest ei pääse ka sel sügisel. Mõnele rõõm, nagu mulle. Mõnele aga õnnetus – oeh, jälle. Mõeldakse, et jälle need trikoodes tüübid. No ei ole trikoodes. Kuigi jah, Dwayne Johnson, tema «Black Adami» kostüüm näeb välja kui selga maalitud. Kuid see oli mehe enda nõudmine. Kui ma jõusaalis nii palju tööd teen, siis see võikski olla ju võimalikult liibuv kostüüm. Seal on talle toeks üks parimaid, Bonde Pierce Brosnan, kes on nüüd samuti andnud oma käe superkangelaste maailmale,» märkis filmiekspert.

Tänavu aasta kõige emotsionaalsem superkangelaste film saab olema «Must Panter: Wakanda igaveseks». «Esimese «Musta pantri» osatäitja Chadwick Boseman paraku lahkus meie seast kõigest paari aasta eest 43-aastaselt. Kuidas nüüd siis lavastaja Ryan Coogler sellest probleemist mööda saab? Seda saab olema põnev vaadata,» rääkis Lauri Kaare raadio Elmar hommikuprogrammis.

Kuula täispikka intervjuud SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles