Huvitav põhjus, miks me suudeldes pead paremale kallutame

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

«Kuidas suudelda «õigesti»?» on iidne küsimus, mille vastus inimeseti erineb. Kuid kummale poole sa pead kallutad, on rohkem instinkt kui suudlusstiil. Pea paremale kallutamine on kõige loomulikum viis, kuidas inimesed suudlevad, ja selleks on hea põhjus, selgub hiljutisest uuringust.

Suurbritannias asuva Bathi ülikooli teadlased uurisid 48 Bangladeshis elavat abielupaari, et koguda infot mittelääne ühiskondade armastajate suudlemisharjumuste kohta.

Bangladeshi elanikud olid ideaalsed, et uurida kõige loomulikumat suudlemisviisi, sest neil on keelatud vaadata suudlusi televisioonist või filmidest, nii et neid ei mõjuta ühiskondlikud tegurid. Üldiselt leiti, et kaks kolmandikku bangladeshlastest – sõltumata sellest, kas nad algatasid suudluse või mitte – pöörasid pead paremale. Mehed algatasid suudlust 15 korda sagedamini kui naised, mispuhul naised kallutasid enda pead nii, et sobituda.

Loe ka: Nii saad juba restoranis aru, et ta pole voodis suurem asi

Uurijad usuvad oma järelduste põhjal, et suudlemise ajal pea kallutamine on osaliselt seotud sellega, kas inimene on parema- või vasakukäeline. See seletab, miks kallutamine paremale on rohkem levinud.

Lisaks ulatub see tagasi aega, kui inimene on alles loode. Pea pööramine on üks esimesi arenguid, mida loote juures tähele pannakse – juba emakas saab täheldada, et eelistatakse pead paremale pöörata, kirjutab StudyFinds.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles