Jüri Pihel sügishooajast: televisioonil läheb täna väga hästi (1)

Raadio Elmar
Copy
Jüri Pihel. FOTO: Mihkel Maripuu
Jüri Pihel. FOTO: Mihkel Maripuu Foto: Mihkel Maripuu

Televisiooni sügishooaeg kogub hoogu! Mida põnevat pakub tänavu Kanal 2 ning Duo kanalid? Raadio Elmar hommikuprogrammis jagas soovitusi Duo Media Networks juhatuse esimees Jüri Pihel. 

«Televisioonil läheb täna hästi. Mitte ainult selles mõttes hästi, et raha teenitakse ja häid programme ostetakse. Hoopis peamiselt seetõttu, et inimesed vaatavad suurt ekraani väga palju,» märkis Duo Media Networks juht Jüri Pihel.

Pihel tõi näitena välja hiljutise uuringu, mille tulemused kinnitavad väljaöeldut. «Alles eile sain ühe huvitava uuringu selle suve Inglismaa elanikkonna teleri vaatamise kohta. Seal on umbes sama tendents, mis meilgi. Ehk siis, suurt ekraani vaadatakse absoluutselt kõige rohkem kõikidest meediatest. Mobiiltelefoni või käekella pealt vaatamine on tänapäeval veel olematu,» tunnistas ta.

«Teleri vaatamine on mitmekesistunud. Vaadatakse rohkem jaamu, programme ja erinevaid allikaid. Sealhulgas on ka erinevaid vaatamisviise, nii tavalist lineaartelevisiooni kui ka järelvaatamisi. Kõike kasutatakse läbisegi,» märkis ta.

Pihel lisas, et ligikaudu kaheksateist aastat on uuritud teleri vaatamist väga põhjalikult. «Seda on uuritud lausa masinatega inimeste kodudes. Peab ütlema, et vaatamine pole vähenenud, kuid pole ka oluliselt kasvanud,» sõnas ta.

Pihel tõi välja, mida uut ja üllatavat pakub Kanal 2 sügisprogramm. «Ma usun, et Kanal 2 liigub kvaliteetsema televisiooni poole. Me loomulikult ei alahinda seda, mida Kanal 2 on viimase 10-15 aasta jooksul saavutanud - olles pretsedenditult kõige edukam telekanal kommertsjaamade hulgas. See, mida me pakume on esmajoones uued asjad,» rääkis ta.

«Laupäeval oli juba eetris Mart Normeti uus persoonisaade «Öökülaline» ja see jätkub veel mitu laupäeva. Meil on fantastiline ja uus ajakirjanduslik saade «Täistund». See alustab 20. septembril, väga paljud head tegijad saavad teha oma lugu. Elo Mõttus, Eeva Esse, Madis Kimmel, Neeme Raud ja paljud teised nimekad ajakirjanikud teevad tõsist ja head kvaliteetajakirjandust,» lisas Pihel. 

Uus saade saab olema ka Keili Sükijaineni juhitud «Kodud rahaks». «Eetris saab see olema kolmapäeviti kell 20.00. Saade on väga kaasaegne ja moodne. Maailmas hästi populaarne uus žanr, kus antakse televaatajale võimalus kaasa elada ühe kodu muutmisel. Inimesed annavad mõistliku ja vähese raha eest oma kodule uue välimuse või lihvi, eesmärgiga eelkõige see pind välja rentida, ära müüa või ise seal end paremini tunda. Vähese raha eest tehakse kvaliteetsed parandused ja see tõesti tõstab pinna väärtust. Saates teeb kaasa Instagrami staar ja sisustusekspert Merlin Miido. Tegemist on väga energilise naisega, kes on selle sügise uus ja suur leid meie teleekraanidel,» sõnas Duo Media Networks juht.

«Oktoobri alguses esilinastub «Vormis naised». See on sari, kus Kristel Aaslaid ja Grete Kuld mängivad peaosi. See on vana hea «Padjaklubi» ja «Kättemaksukontori» vaimus tehtud politseisari, mille peategelasteks on kaks nutikat, tarka ja vastandlikku naist,» lisas Pihel. 

Kanal 2 eetris on mõistagi veel teisigi häid ja oodatuid maiuspalu. «See eelnev on kõik lisaks nendele headele saadetele, mida teevad näiteks Katrin Lust, Peeter Võsa, «Õhtu» ja «Reporteri» meeskond. Kindlasti tasub silma peal hoida ka pühapäeva õhtuti. «Ma kuulen su häält» on uute ülesannetega ja saade on veelgi põnevamaks tehtud! «Ma kuulen su häält» saab ka väikese venna, mille pealkirjaks «Ma nägin su häält» ja näitab see põnevaid intervjuusid osalejatega,» täpsustas ta.

Kuula SIIN edasi ja saa teada, mida põnevat pakuvad Duo nimelised kanalid äsja alanud sügishooajal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles