ARST HOIATAB ⟩ Selle täiesti tavalise vitamiini puudus kaotab seksiisu

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Seksuaalelu ei ole alati stabiilselt hea – see sisaldab nii tegusamaid kui ka vaiksemaid perioode.

Näiteks kui teil on «kuiv hooaeg» ja te ei seksi eriti, pole te probleemiga üksi. Paljudes riikides harrastatakse seksi vähem kui varem ning seksi hulk suhetes ongi keskmiselt vähenenud. Näiteks 2021. aastal USA-s tehtud uuring väidab, et ameeriklased seksivad vähem kui varem.

Teadlaste sõnul on selle põhjuseks mitmed erinevad tegurid. Põhjuseks võib muuhulgas olla libiido langus, seksuaalne sobimatus, hormonaalne tasakaalutus või väsimus, mis on tingitud kiirest elustiilist.

Teised uuringud aga näitavad, et probleeme magamistoas põhjustab palju lihtsam asi: vitamiinipuudus. Uuringute kohaselt näib seksuaalelu värskena hoidvat eelkõige ühe vitamiini piisav tarbimine.

Üha enam uuringutega jõutakse järeldusele, et D-vitamiini puudus mõjutab oluliselt seksuaalelu kvantiteeti ja kvaliteeti. Kui mees kannatab D-vitamiini puuduse all, mõjutab see tugevalt tema seksuaalset võimekust. Kui naine kannatab vitamiinipuuduse käes, võib see põhjustada seksi ajal valu, vähendada seksuaaliha ja raskendada erutust.

Kui mehe D-vitamiini tase on piisav, mõjutab see positiivselt muuhulgas tema testosterooni taset ja aitab kaasa parema erektsiooni saavutamisele.

Kui soovid tõesti hoida oma seksuaalelu elavana ja atmosfääri magamistoas pingevabana, veeda piisavalt aega päikese käes, söö D-vitamiinirikkaid toite ning vajadusel kasuta D-vitamiini sisaldavat toidulisandit, soovitab Best Life.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles