EKSPERDI NÕUANDED Kas imetamise ajal tohib Botoxit süstida?

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Botox on puhastatud, steriliseeritud ja lahjendatud botuliintoksiin. Kuna tegemist on tegelikult mürgiga, kasutatakse seda väga väikestes annustes ja lahjendatult. Botoxi süstidega saab vähendada kortse ja ravida ka mittekosmeetilisi probleeme, näiteks migreen, lihasspasmid, silmade tõmblus, liigne higistamine. Kuid on see protseduur imetamise ajal lubatud?

Lühidalt öeldes: ei, Botoxi süstid imetamise ajal pole ohutud. On võimalus, et kahjulikud kemikaalid imenduvad ema organismi ja sealt rinnapiima, mis võib mõjutada vastsündinu kasvu ja arengut. Abi pole ka sellest, kui rinnaga toitvad emad pumpavad piima välja enne protseduuri – tuleb täielikult vältida. Kui soovid Botoxit süstida, oota, kuni oled imetamise täielikult lõpetanud.

Ent on palju viise, kuidas oma naha eest hoolitseda ka rinnaga toitmise ajal. Hoidu päikesest, kasuta kanget päikesekaitsekreemi, kanna katvat riietust ning väldi tubakasuitsu sisse hingamist. Parim asi, mida saad imetamise ajal teha, on viljeleda tervislikku eluviisi. Niisuta nahka, söö palju puu- ja köögivilju ning täienda oma toidulauda C-, E- ja A-vitamiini, keratiinide ja oomega-rasvhapetega. Need head valikud ei tule mitte ainult sulle ja lapsele pikemas perspektiivis kasuks, vaid aitavad ka ennetada või vähendada kortsukesi, kirjutab romper.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles