VAATA VIDEOT See poplugu paneb siiani Elizabeth II jala tatsuma

Kathleen Loss
, ajakirjanik
Copy
Kuninganna Elizabeth II ja tema abikaasa prints Philip 2014. aastal.
Kuninganna Elizabeth II ja tema abikaasa prints Philip 2014. aastal. Foto: Carl Court/AFP/Scanpix

Elizabeth II võib küll 96-aastane olla, kuid see ei tähenda, et ta ei teaks, kuidas lõbusalt aega veeta. Kuninganna on alates 20ndatest eluaastatest riiki juhtinud ning ka tema peab vahetevahel aja maha võtma. Kuulduste kohaselt on naise lemmiklugu ABBA «Dancing Queen.

Elizabeth II on aastakümneid valitsenud Ühendkuningriiki ja selle Rahvaste Ühendusi. Ta pälvis kuninganna tiitli isa ootamatu surma järel – Elizabeth oli tollal vaid 25-aastane. Naisest sai kiirelt Ühendkuningriigi mõistuse häälekandja. Koroonaviiruse pandeemia ajal saatis ta Briti avalikkusele mitmeid sõnumeid, pakkudes toetust ning tuletades meelde, et paremad ajad tulevad tagasi.

Kuninganna võib olla üks tähtsamaid naisi maailmas, kuid temagi peab vahepeal puhkama ja mõne toreda peo maha pidama. 2017. aastal paljastas BBC raadio DJ Chris Evans, et kuningannale meeldib tantsida ABBA hiti «Dancing Queen» saatel.

Evans osales üritusel DJ-na ja kui lugu algas, tõusis kuninganna kohe püsti ja suundus tantsupõranda poole. Kui kuningannalt uuriti, miks just lugu tantsukuningannast talle nii väga korda läheb, sõnas ta, et on samuti kuninganna, kellele meeldib tantsida.

Teadagi peavad kuninglikud perekonnad end alati väärikalt üleval pidama, ehkki ka nende seas on ette tulnud pidutsemisskandaale. Elizabeth II pole aga kunagi suur rajude pidude austaja olnud ning eelistab tempokate lugude saatel hingerahus jalga keerutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles