AITA SINAGI ⟩ Tiit Pruuli annetas oma maasturi Ukraina armeele: neile on see eluküsimus (4)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Ettevõtja Tiit Pruuli
Ettevõtja Tiit Pruuli Foto: Tiit Pruuli/Facebook

Ettevõtja ja maailmarändur Tiit Pruuli tegi tänuväärse annetuse, olles loodetavasti paljudele teistelegi eeskujuks. 

Alates sõja algusest on Tiit Pruuli aktiivselt Ukrainat ja ukrainlasi abistanud, nii sõjakoldest põgenejate Eestisse transportimisega, kui ka teiste aidata soovijate tegemisi koordineerides. Nüüd astus ta järjekordse ülla ja kiiduväärse sammu. 

Pruuli postitas ühismeedias pildi endast ja oma nüüdseks endisest neljarattalisest sõbrast, punasest Grand Cherokee Jeepist. 

Pruuli kirjutas: «Mõne aja eest olid Eestist ühe Ukraina üksuse võitlejad, keda oleme sõpradega jõudu mööda toetanud, aidanud muretseda tehnikat ja masinaid. Kohtusin meestega. Arutasime asju. Läksime Ukraina võitu soovides lahku. Kõmpisin parklasse, istusin oma Grand Cherokee Jeepi ja andsin gaasi. Ukraina kutid olid tulnud maja ette suitsu tegema ja lehvitasid mulle rõõmsalt trepi pealt. Minul oli aga oma maastikuautos ebamugav tunne. Nüüd sain sellest ebamugavusest üle.»

Pruuli otsustas abikaasa Marisega, et neil on peres kaks autot ja praegu saavad nad ka ühega hakkama. «Jeep asub teenistusse Ukraina armee heaks. Tänan, Susan Luitsalu, Taavi Einaste ja Reigo Marosov, kes te aitasite meie jeebi teekonnale kaasa.» Marosovi sõnul toovad halvad ajad esile erilised inimesed ning lahkete abiga ei rända Ukrainasse mitte üks vaid lausa kaheksa maasturit. 

Kui on veel inimesi, kelle jaoks maastikuauto omamine pole praegu eluküsimus, siis võtke ühendust MTÜga Pro Patria Semper. Nende arveldusarve nr on EE311010011916490220 (tulumaksuvabastus ettevõtte alt annetades). Ukrainlastele on need autod eluküsimus. Slava Ukraini!

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles