Pea valutab? Paljud arvavad, et see on kuumusest, kuid tegelikult...

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kuigi suvine kuumus võib mõnus olla, põhjustab see paljudele kohutavat peavalu. Kas asi on kuumuses endas või hoopis milleski muus?

Baylor College of Medicine'i ekspert ütleb, et peavalu, mis näib olevat põhjustatud kuumusest, võib tegelikult olla tingitud vedelikupuudusest.

Kui keha ei saa vett, põhjustab see veresoonte ahenemise tõttu peavalu, kuna keha kaotab vedelikku ja elektrolüüte. Kui inimene on dehüdreeritud, kannatab ta tõenäolisemalt kuumarabanduse käes ja mõnikord on lisaks kõrgele kehatemperatuurile, iiveldusele ja sagenenud südamelöökidele sümptomiks ka väljakannatamatu peavalu.

Peavalu võib vallandada migreeni. Üks viis seda tüüpi peavalu ennetamiseks on juua palju vett. Kuna praegu on ilmad rekordiliselt kuumad, tuleb vett tarbida olenemata sellest, kas viibid väljas või toas.

Peavalu ei tohiks ignoreerida ning kui need on sagedased, peaksid pöörduma neuroloogi poole. Kui peavaluga kaasneb nõrkus, tuimus, kõnehäired või vaimse tervise muutused, peaksite pöörduma kiirabisse. Arsti juurde tuleks minna ka siis, kui peavalud erinevad tavalisest peavalust, mida varem kogenud oled.

Lisaks käsimüügist saadavatele valuvaigistitele aitavad valu leevendada igapäevased tegevused, nagu vee joomine, korrapärane magamine, regulaarne tervislik toitumine ja mõõdukas treenimine. Lisaks tuleb vältida kuuma ilmaga päikese käes olemist.

Kui peavalud jätkuvalt häirivad, pöördu ravi saamiseks oma arsti või neuroloogi poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles