EKSKLUSIIVNE ⟩ Muusik Richard Marx: ootan pikisilmi eestlastega kohtumist

Kathleen Loss
, suvereporter
Copy
Richard Marx auhinnagalal.
Richard Marx auhinnagalal. Foto: FS / AdMedia / SIPA / Scanpix

Ameerika superstaar Richard Marx esineb aastatepikkuse karjääri jooksul esimest korda Eestis. Postimees Naisel avanes võimalus muusikuga lähemalt juttu teha.

Eelmisel aastal avaldasid raamatu oma karjäärist ja elust. Selles on mitmeid pööraseid seiku, nagu näiteks mälestus Taiwanist, kus sind ähvardati relvaga. Mis tunne oli nendele hetkedele kirjutamise ajal tagasi vaadata?

Mulle meeldis väga oma memuaaride kirjutamine ja olen olnud südamest tänulik selle hämmastavalt positiivse vastukaja eest. Tõsi, mul on olnud hullumeelseid kogemusi ja püüdsin valida sinna parimad lood, kuid pärast raamatu valmimist meenus mulle neid veelgi rohkem. Võib-olla kirjutan veel teisegi ​​raamatu.

Karantiin andis meile kõigile pandeemia ajal vaba aega. Kuidas veetsid enda oma?

Esimestel kuudel lõpetasin oma raamatut, kuid seejärel võtsin lihtsalt aja maha, et õppida paikne olema. Olen alati olnud liikuv mees, mistõttu vajas see veidi kohanemist. Sellegipoolest meeldis mulle vägagi olla rahulikult naisega kodus ning tunda tänulikkust oma elu eest.

Richard Marx abikaasa Daisy Fuentesega.
Richard Marx abikaasa Daisy Fuentesega. Foto: IMAGO / Faye Sadou / MediaPunch / Scanpix

Kas oled kunagi ka «hullunud» fännidega kokku puutunud?

Nagu enamikul esinejatel, on ka minul selliseid fänne aeg-ajalt ette tulnud. Oluline on aga see, et neil pole kunagi minu suhtes halbu kavatsusi olnud, lihtsalt suur vaimustus ja armastus minu loomingu vastu. Mõnel korral olen sattunud ka vaimuhaigete huviorbiiti – nendest kujunesid minu pidevad jälitajad. Taolises olukorras ei peaks seevastu tõesti keegi olema.

Kellest võtad eeskuju, nii muusikatööstuses kui ka üldiselt elus?

Kõige rohkem kindlasti oma isast. Samuti olen saanud rohkelt inspiratsiooni mitmetelt laulukirjutajatelt, näiteks Peter Gabrielilt, Billy Joelilt, Paul Simonilt ja Sam Cooke’ilt.

Kas on mõni hetk, mida näed karjääri tipphetkena?

Ühte kindlat kõrghetke oleks võimatu välja tuua. Kui neid loendama hakata, läheks lugemine üsna kiirelt sassi. Eredaid hetki on olnud tõepoolest palju.

Oled elu jooksul meeletult palju reisinud. Millised maailma paigad on sulle südamelähedasemaks saanud?

Armastan reisimist! Mul on olnud tohutult õnne, et olen saanud käia ja esineda niivõrd paljudes kaunites paikades üle maailma. Lemmikuid on kujunenud jällegi rohkem, kui kokku lugeda suudaksin. Austraalia, St. Barts, Buenos Aires, Heidelberg Saksamaal… Ja mul on pikk nimekiri kohtadest, kuhu soovin veel minna.

Foto: Space / MPI / Capital Pictures / Scanpix

Külastad Eestit esimest korda. Kas tead ka varasemast midagi Eesti kohta?

Ainult seda, mida olen internetist lugenud. Ootan pikisilmi Eestisse saabumist ning sealsete inimestega kohtumist.

Millest elus juhindud?

«Su mõtete kvaliteet mõjutab otseselt su elukvaliteeti.» Vali oma mõtted targalt.

Richard Marxil on rohkem kui kolmekümne aasta pikkuse karjääri jooksul olnud artisti, laulukirjutaja ja produtsendina loendamatu hulk saavutusi. Chicagost pärit laulja on müünud enam kui 30 miljonit albumit üle maailma. Marx on võitnud mitmeid Grammysid, tema albumid «Repeat Offender», «Rush Street» ja «Paid Vacation» saavutasid plaatina staatuse ning ta on siiani ainus meesartist läbi ajaloo, kelle esimesed seitse singlit on olnud Billboardi edetabeli esiviisikus.

Richard Marx esineb 1. septembril esmakordselt Eestis, andes soolokontserdi Alexela Kontserdimajas. Kontsertil tulevad esitusele kõik laulja hitid, sealhulgas «Right Here Waiting», «Endless Summer Nights», «Hazard», «Don’t Mean Nothing», «Angelia», «Now and Forever» ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles