HARULDANE FOTO ⟩ Printsess Diana kandis 90ndatel oma seisuse kohta ootamatuid bikiine

Naine
Copy
Printsess Diana 1992. aastal.
Printsess Diana 1992. aastal. Foto: VINCENT AMALVY / AFP / Scanpix

Printsess Diana oli alati moest paar sammu ees. Naine kandis 90ndatel bikiine, mis on tänasel päeval vähemalt sama moodsad.

Kuningliku pere liikme kohta oli tegemist üllatavalt julge valikuga, kuid arvestades ajahetke naise elus olid kirevad bikiinid igati põhjendatud. Prints Charles’iga sõlmitud abielu algusaastatel suunati Diana kandma konservatiivset Briti disainerite loomingut, sealhulgas Murray Arbeidi, Belville Sassooni ja Gini Fratinit. Riided, mida printsessil kanda lubati, olid küll kaunid, kuid vanamoodsad. Diana otsustas ajapikku stereotüüpe murda ning hakkas disainer Catherine Walkeri abiga kujundama nooruslikku ja isikupärast stiili.

Pärast lahutust prints Charles’ist töötas Diana välja veelgi individuaalsema stiili, mis peegeldas tema värsket iseseisvust ja vabadust. Diana mõistis oma rolli moeikoonina ja teadvustas, et maailm jälgib pineva pilguga kõike, mida ta kannab. Kõnealuseid värvikirevaid bikiine võib leida ka 2022. aastal Vogue’i kaante vahelt, seega saab tõdeda, et Diana oli enda moevalikutes teadlik ning ettenägelik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles