KES TA ON? Seda vähetuntud naist peetakse maailma kauneimaks kuningannaks

Naine
Copy
Rania al-Abdullah heategevuslikul üritusel.
Rania al-Abdullah heategevuslikul üritusel. Foto: YASSER AL-ZAYYAT / AFP PHOTO / Scanpix

Kui Suurbritannia ega Skandinaavia kuninglikud pereliikmed ei vaja enamikule tutvustamist, on rambivalgusest kõrvale jäänud üks imetlusväärne kuninganna. Tegu on Jordaania kuninganna Rania al-Abdullahiga.

Kuveidis sündinud naine on veetnud enda 52st eluaastast 23 kuningannana. Jordaania kuninga Abdullah II naisena kasutab Rania oma positsiooni, et toetada mitmeid üllaid projekte, sealhulgas seista naiste ja laste õiguste eest.

Rania, kelle perekond on Palestiina päritolu, sündis ja kasvas üles Kuveidis. Pärast seal keskhariduse omandamist õppis ta ärijuhtimist ning töötas panganduse ja infotehnoloogia valdkonnas. 1993. aastal kohtus Rania õhtusöögil Abdullah'ga, kes oli tollane prints ning kaks kuud hiljem paar kihlus. Samal aastal ka abielluti ning Raniast sai printsess. Kuningas Husseini surma järel sai Raniast Jordaania kuninganna.

Rania südameasjaks on naiste ja laste õigused, kuid ka juurdepääs haridusele, keskkonnaprobleemid ja Jordaania kogukondade arendamine. Ta on asutanud heategevusorganisatsioone ja esineb sageli kohalikel ja rahvusvahelistel üritustel. Naine jagab oma tegemisi sageli Facebookis ja Twitteris, kus tal on miljoneid jälgijaid. Fännid toovad esile naise sisemist ja välimist ilu ning paljud peavad teda koguni maailma kauneimaks kuningannaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles