POLE SÕNU ⟩ Need on veidraimad pulmakingid, mida kuninglikud paarid saanud on

Cambridge'i hertsog William ja hertsoginna Kate abiellusid 2011. aastal. Foto: Carl de Souza / AFP / Scanpix
Naine
Copy

Kuigi paljud kuninglikud paarid hoiduvad traditsioonilistest pulmakinkidest ja paluvad selle asemel teha heategevuslikke annetusi, ei peata see enamasti külalisi. Kuninglikele noorpaaridele ebatavaliste pulmakingituste tegemine pole midagi uut: neid tehti juba Vana-Egiptuses.

1. Tandemratas

Kui Cambridge'i hertsog ja hertsoginna (toona prints William ja Kate Middleton) 2011. aastal abiellusid, kinkis tollane Londoni linnapea (ja praegune peaminister) Boris Johnson paarile tandemratta. «Ootan põnevusega noorpaari tandemrattaga sõitmas näha, kui nad alustavad oma uut elu Anglesey’s,» ütles Johnson Trafalgari väljakul rahvale. Pole halb kingitus sportlikule paarile, kuid keegi pole neid sellega siiani sõitmas näinud.

2. Kokkerspanjel

Sarnaselt Harryle ja Meghanile olid ka William ja Kate eelistanud annetuste tegemist heategevusfondi – toetusi saadeti Kanada rannavalve abiteenistusele, kiusamisvastasele kampaaniale ja Londoni zooloogia seltsile. Sellegipoolest soovis Kate’i vend James kinkida paarile musta kokkerspanjeli kutsika Lupo, kes on nüüdseks pereliige.

3. Land Rover

Üks Williamile ja Kate’le tehtud kingitus, mis läks samuti heategevuseks, oli Land Rover Defender 110 Utility Wagon. Prints William, kes on Inglismaa ja Wales’i organisatsiooni Mountain Rescue patroon, kirjutas paberilipikutele 50 erineva mäepäästemeeskonna nimed üle kogu riigi ja palus prints Harryl ühe juhuslikult välja valida. Auto sai lõpuks Inglismaa järvede piirkonnas Patterdale'is asuv meeskond.

4. Koaalapojad

Kui prints Harry ja Meghan Markle 2018. aasta mais abiellusid, palusid nad, et sõbrad ja perekond annetaks kingituste asemel ühele seitsmest valitud heategevusorganisatsioonist. Organisatsioonide hulgas olid HIV-i heategevusorganisatsioon, rannikuökoloogia fond ning fond orbudeks jäänud lastele. See aga ei takistanud käputäiel õnnitlejatel tegemast mõlemat, nende hulgas ka Uus-Lõuna-Walesi piirkondlikul assambleel. Lisaks annetusele kohalikule looduskaitseorganisatsioonile lasi Uus-Lõuna-Walesi peaminister Gladys Berejiklian tuua Sydney loomaaiast paarile kaks koaalapoega.

5. Terve linn

Piibli kohaselt vallutas vaarao, kui kuningas Saalomon 10. sajandi keskel e.m.a Egiptuse vaarao tütrega abiellus, Juuda mägedes asuva kaananlaste Geseri linna. Ta mõrvas sealsed inimesed, võttes tütre ja linna endale.

6. Hiigelsuur pusle pruutpaari pildiga

Kui Astuuria prints Felipe (praegune Hispaania kuningas Felipe VI) abiellus 2004. aastal Letizia Ortiz Rocasolanoga, saatsid Astuuria pealinna Oviedo inimesed paarikesele nende portreed kujutava hiiglasliku pusle. Selle panid kokku kohaliku kaubanduskeskuse külastajad.

7. Suitsetamisest loobumise koolitus

Kui Norra troonipärija kroonprints Haakon abiellus 2001. aastal Oslos Mette-Marit Tjessem Høibyga, oli väidetavalt üks paarile saadetud kingitustest suitsetamisest loobumise koolitus, mille eesmärk oli pidurdada pruudi suitsetamisharjumust.

8. Üks tonn turvast

Kui prints Charles 1981. aastal Diana Spenceriga abiellus, said nad mitmeid traditsioonilisi kingitusi, sealhulgas maale, ehteid, baldahhiinvoodi ja art deco stiilis Cartieri kella. Somerseti kohalik külanõukogu Edela-Inglismaal teadis aga Charlesi huvist põllumajanduse vastu, mistõttu saatsid nad printsile tonni kvaliteetset turvast tema Gloucestershire'i valdusesse.

9. Kast õunu

Ka printsess Elizabethile ja prints Philipile tehti hulganisti omapäraseid kingitusi. Kuninglikule paarile saadeti muuhulgas kast enda kasvatatud õunu, 500 purki ananassi, 12 käekotti, 12 pudelit sloe džinni ja 131 paari nailonist sukki.

10. Pooletonnine juusturatas

Kui kuninganna Victoria 1840. aastal prints Albertiga abiellus, kingiti paarile üks suurimaid juusturattaid Briti ajaloos. Juustu olid selleks puhuks valmistanud Somerseti külaelanikud ning see tehti 750 lehma piimast. Rõõmusündmusele kohaselt kirjutati juusturattale ka oma lugu.

11. Täielikult suhkrust valmistatud pidusöök ja kuju peigmehest

Kui Prantsusmaa kuningas Henry IV abiellus 1600. aastal Marie de'Mediciga, kinkis mees talle vähemalt esmapilgul suurejoonelise Firenze pidusöögi kalast ja praelihast. Selgus, et road tehti täielikult suhkrust. Peigmees läks suhkruarmastusega pisut liiale – selle asemel, et ise pulma kohale ilmuda, saatis Henry elusuuruses suhkrukoopia endast hobuse seljas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles