Ajakirjanik: Donald Trump laskis riiklikke dokumente WC-potist alla (1)

Naine
Copy
Donald Trump enda golfiklubis meediaga suhtlemas.
Donald Trump enda golfiklubis meediaga suhtlemas. Foto: REUTERS / Eduardo Munoz / File Photo / Scanpix

New York Times’i reporter Maggie Haberman avaldab peagi raamatu, milles tuleb ilmsiks uus kahtlustus Donald Trumpi kohta. Äsja avalikustatud fotodelt on näha, et endine president on käsitsi kirjutatud dokumente korduvalt WC-potist alla lasknud.

CNN on varemgi avaldanud, et Trump eiras ametiajal presidendi dokumentide säilitamise seadusi ning rebis sageli dokumendid ja mustandid pärast nende lugemist tükkideks. Tõde tuli päevavalgele, kui Valgesse Majja kutsuti torumehed, sest paberite veega alla laskmine oli tekitanud ummistuse. Trump on süüdistused tagasi lükanud ja tema pressiesindaja sõnul on olukord fabritseeritud.

Veel pole kindlaks tehtud, kelle käekirjaga on tegemist, kuid see sarnaneb ekspresidendi omale. Habermani sõnul pärineb üks foto Valge Maja tualettruumist ja teine Floridas Mar-a-Lago kuurordis asuvast villast, kus mees puhkas.

Trumpi lünklik dokumentide säilitamine tekitas aasta alguses tema ja Rahvusarhiivi vahel tõsise võitluse. Olukord pole siiani lahenenud, kuid sellega tegeletakse aktiivselt. Asja uuriv FBI sai 9. augustil läbiotsimismääruse Trumpi Florida villasse.

Ekspresident oli läbiotsimisest kuuldes šokis: FBI naasis sündmuspaigale ette teatamata. Mehel on ka teistes eluvaldkondades keeruline aasta olnud. Alles hiljuti, juuli keskpaigas suri tema endine naine Ivana Trump südame seiskumise tagajärjel.


Donald Trump meenutab Ivanat kui imelist, ilusat ja hämmastavat naist, kes elas suurepärast ning inspireerivat elu. «Tema uhkus ja rõõm olid tema kolm last: Donald juunior, Ivanka ja Eric,» kirjutas Trump sotsiaalmeedias. «Ta oli nende üle nii uhke nagu me kõik olime uhked tema üle.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles