Millal peaks vanad aluspüksid minema viskama?

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kõik teavad, et aluspükste ja sokkide igapäevane vahetamine on isikliku hügieeni puhul oluline. Kuid kas sellest tõesti piisab või peaksime oma aluspesu ka regulaarselt ära visama?

TikToki kasutaja Kitty Chemist ehk Casaundra soovitab iga kuue kuni üheksa kuu tagant vanad alukad minema visata ja uued osta. Põhjus: väidetavalt on muidu suurem risk võimalike infektsioonide tekkeks. Varem kannatas ta ikka ja jälle seene käes, mida üritas ravimite ja toitumise muutmisega kontrolli all hoida, kuid asjatult. Seejärel taipas ta, et põhjuseks on tema aluspesu.

@kittychemist KITTY “🐱” TIP > let’s talk about the PANTIESS! 👀👀 #femininecare #femininehygiene #bodypositivity #panties #xybzca #fypシ ♬ TICTAC x FOOT FUNGUS x DOUGIE x BATMAN - Vmesh Beats

Eelkõige sünteetilisest materjalist valmistatud aluspüksid soodustavad intiimpiirkonna ärritust ja sinna võib aja jooksul hoolimata pesust baktereid kogunema hakata. Sellest ajast peale, kui Casaundra hakkas oma aluspükse iga kuue kuni üheksa kuu tagant välja vahetama, on nakkused jäänud minevikku, kirjutab Cosmopolitan.

Kui sul sellist probleemi pole, siis vaheta oma aluspüksid kui need:

  • pole enam elastsed
  • on jäänud väikseks
  • tekitavad ebamugavust
  • on muutnud kuju
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles