MAAILMAREKORD Populaarne bränd küsib prügikoti eest kosmilise summa

Naine
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: REUTERS / Hyungwon Kang / File Photo / Scanpix

Balenciaga on selleaastase sügiskollektsiooniga moepublikus hulgaliselt segadust külvanud. Ülipopulaarne moebränd esitles näiteks üleni teibist koosnevat kostüümi, mida on juba kandnud Kim Kardashian ja lauljatar Lizzo. Nüüd on müüki paisatud veelgi omanäolisem toode: prügikoti välimusega käekott.

Kim Kardashian näitas Instagramis Balenciaga loovjuht Demna Gvasalialt saadud kingitust: musta kotti, mille Kim nimetas «prügikotikotiks». Nüüd on disain ametlikult ostmiseks saadaval, küll aga klassikalisest prügikotist märgatavalt kopsakama hinnaga.

Gvasalia rääkis intervjuus WWD-le: «Ma ei saanud kasutamata jätta võimalust teha maailma kalleim prügikott, sest kellele ei meeldiks moeskandaal?»

Kuigi kott pole praegu veebis ostmiseks saadaval, jagas High Snobiety poes tehtud pilti, kirjutades juurde: «See Balenciaga prügikott maksab 1790 dollarit.»

Väljaanne paljastas ka, et kallist prügikotti on kolmes värvitoonis: must mustade paeltega, sinine mustade paeltega ja valge punaste paeltega kott, millest igaüks on valmistatud vasikanahast.

«Balenciaga on hakanud meeme tegema,» kommenteeris üks Twitteri kasutaja. «Mul pole seda vaja, mul juba on neid kotte 40 tükki kraanikausi all,» naljatles teine.

Vastuolulised disainilahendused ei ole Gvasaliale midagi uut – tema käe all on valminud näiteks ka kurikuulsad platvorm-crocsid.

Balenciaga «Prügikott» on brändi järjekordne katse luua midagi intrigeerivat. Nagu näha, on see neil ka õnnestunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles