TASUB TEADA Kas raseduse ajal tohib seksida misjonäripoosis?

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Rasedana tunduvad paljud asjad riskantsed, mida varem oled korduvalt ja mõtlemata teinud. Sulle võib tunduda, et väikseimgi vale liigutus võib tekitada mingeid hirmuäratavaid tüsistusi sinu sees kasvavale lapsele. Võib tekkida ka küsimus, kas seks raseduse ajal on ohutu? Kas iga sekspoos on turvaline?

Üldiselt peetakse seksi raseduse ajal ohutuks – kui naisel pole mingeid tüsistusi ega naistearst pole konkreetselt seda ära keelanud. Tegelikult võib rasedusaegsest seksist kasugi olla, sest see aitab aktiivsena püsida ja vähendab stressi. Ent parimad sekspoosid võivad erineda olenevalt sellest, kui kaugel sa rasedusega oled. Ekspert ütleb, kas misjonäriasend on ohutu raseduse ajal.

Misjonäripoosi puhul lamab inimene (antud juhul räägime rasedast naisest) tavaliselt selili. Kuid rasedatel soovitatakse teisel ja kolmandal trimestril mitte liialt selili olla, sest see võib suruda kokku mõne suurema veresoone, mis paneb pea ringi käima ja vähendab verevoolu emakasse. Kuid see ei tähenda, et rasedad naised ei tohiks selles poosis seksida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles