Kuuekordne vanaema Reet Linna usub, et lastelastelt on palju õppida

Raadio Elmar
Copy
Reet Linna
Reet Linna Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Armastatud telesaatejuhi Reet Linna suvi on väga töine, sest valmistab ette uut neljaosalist saatesarja «Ühe pere muusika». Ka lauljana on tema kalender täidetud ning kuuekordse vanaemana on tal loomulikult kohustused pereringis. Kuidas Reet Linna kõige sellega hakkama saab, milliseid toimetusi kõige rohkem armastab ning mis teda viimasel ajal positiivselt üllatanud on, uuris saatejuht Karl Gustav Adamsoo suvises raadioajakirjas «See ei ole saladus».

Kuigi Reet Linna on üritanud aja maha võtmist natukene õppida, siis püsimatu inimesena ei suuda ta kaua tegevuseta olla. «Kui ma selili telekat vaatama jään, on jama majas, sest siis tuleb laiskus sisse,» ütleb ta omast kogemusest. Endiselt käib ta hommikustel kepikõnnitiirudel, mille jooksul teeb ära 6000-7000 sammu, millele järgneb külm dušš, kuid merre igaks-juhuks ei visku, kuna häält on vaja hoida. Sellist kindlat rutiini hoiab Linna juba aastakümneid, sest hea füüsiline vorm on tema jaoks oluline. 

Lisaks liikumisele on Reet Linna suureks kireks ristsõnad, mida ta võib lahendada väga kiiresti ja väga palju korraga. Näiteks hommikuse tee juurde, sest kohvijoomises on korraks paus. Samal ajal saab kuulata raadiot ja haarata olulist informatsiooni midagi muud tehes. Päris palju aega võtab ka aias toimetamine. Paljude inimeste jaoks tüütud tegevused nagu muruniitmine ja nõudepesu on aga Reet Linna suured lemmikud: «Mul on kaks kätt, mis on valmis kõike seda tegema,» ütleb ta reipalt ja keeldub kategooriliselt mõtlemast robotniidukile. 

Staažika vanaemana unistab Reet Linna salamisi juba järgmisest põlvkonnast: «Ootan juba lapselapselapsi, et olla vanavanaema.» Vanaemaks olemise kohustusi ta ei pelga, vaid teab juba üsna täpselt, milleks on vaja valmistuda. Nii on ta sel hooajal juba ohtralt keetnud maasikamoosi ning sügavkülma varunud nii marju kui toormoosi. Täiesti vabalt võib talvel tulla poeg Robertilt kõne: «Ema, meil on moosikriis! Kas võib tulla?» 

Pojalapsed ongi talle praegu õige lähemal ja mõnikord võib tunduda, et vanaema aiast oleks justkui sõda üle käinud. Õues või toas mõne mänguasja otsa astudes tunneb Reet Linna aga rõõmu, sest nii on majal elu sees. Isegi päris väikestelt lastelt on tema sõnul palju õppida. Näiteks multifilmitegelaste ja dinosauruste tundmist või mälu ning silmaringi treenimist.

Oma teiseks tööks ja hobiks teletöö järel nimetab Reet Linna laulmist. Sel aastal on taas erilise hoo sisse saanud «Laulge kaasa» formaat ning päris mitu korda on tal õnnestunud duetti laulda koos poeg Robert Linnaga. Ei ole üldse harv juhus, kui inimesed tulevad teda pärast esinemist tänama. Kes lilledega, kes mõne väikese esemega, aga mitte tühja käega ja selle eest on Reet Linna kõigile väga tänulik. 

Kuula tervet saadet järele siit:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles