Ansambli Naised Köögis iga kontsert on eriline

Raadio Elmar
Copy
Ansambel Naised Köögis
Ansambel Naised Köögis Foto: Kaja Hiis

Ansambel Naised Köögis andis välja neljanda albumi «Kordub kõik all päikese» ja kohe minnakse ka suvisele plaadiesitlustuurile. Millised on tunded ja mõtted enne oma uue loomingu tutvustamist, rääkis Kairi Leivo raadio Elmar hommikuprogrammile «Ärka, kaunis maa!.

Kairi Leivo sõnul on ansamblil Naised Köögis olnud siiani omajagu töine suvi ja nii ei ole nad veel õieti jõudnudki värskelt ilmunud plaadi üle rõõmustada. Kohe-kohe aga hakatakse seda rahvale esitlema ja tutvustama.

Plaadiesitluskontserdid on alati pisut teistsugused, sest nendel saab kavva lisada uusi lugusid ja mängida kõike, mis värskelt sündinud. See tähendab esinejatele hoopis teise hingevärinaga ülesastumist. «Uute lugude rahva kätte andmine on eriline. Sa oled loomingu valmis saanud ja siis annad selle kuidagi ära,» kirjeldas Kairi Leivo tundeid enne värske materjaliga kuulajate ette tulemist.

Tegelikult on ansamblile Naised Köögis iga kontsert eriline, sest laulud, mis «köögiseminaridel» enda tarbeks luuakse, on mingis mõttes väga isiklikud. Samas püüavad nad lugusid luues jõuda üldisema tuumani ning leida suuremat üldistust kõikidest asjadest, mis neid endid parasjagu puudutab. Nii ongi näiteks uue plaadi nimilugu “Kordub kõik all päikese" suur ja lüüriline jutustus emast, kelle laps on ootamatult üle pea kasvanud. See on vanema mõtisklus sellest, kuidas on elu küll niimoodi läinud, et ma alles ise olin teismeline, aga nüüd hulgub poeg tänavail öösiti ringi, ei vaata isegi tagasi ega ütle head aega.

4.-14. augustini on ansamblil Naised Köögis plaanis kümme plaadiesitluskontserti üle Eesti:

4. august Anija mõisa aed

5. august Koidula muuseumi õu, Pärnu

6. august Viljandi Kaevumäe lava

7. august Võru Kandle aed

9. august Paide Vallimägi

10. august Kõltsu mõisa suvelava

11. august Löwenruh’ park

12. august Varbola linnus

13. august Vihula mõisa suvelava

14. august Tartu Antoniuse õu

Kontserdid algavad kell 19.00.

Kuula kogu jutuajamist koos plaadi nimilooga järele SIIT:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles