Untsakad tähistavad folgil oma 30. sünnipäeva

Raadio Elmar
Copy
Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kolmkümmend aastat tagasi ansamblit alustades oli noormeeste tegutsemislust nii suur, et ühtki piiripunkti ette ei pandud. Sel aastal tähistavad Untsakad 30. sünnipäeva ning sel puhul palus raadio Elmar hommikuprogamm «Ärka, kaunis maa!» Margus Põldsepa telefonile, et õnnesoovid üle anda.

Kõigile tulihingelistele fännidele soovitab Margus Põldsepp Viljandi Pärismusmuusika festivalil laupäeva hilisõhtul Untsakate sünnipäevakontserdil kindlasti kohal olla, sest  ettekandele tulevad läbi aegade parimad lood koos legendaarsete esitajatega nagu Ilona Aasvere ja Airi Allvee. Kohal on ka kamraadid Üllar Saaremeäe, Väikeste Lõõtspillide Ühing ja noored sõbrad Lõõtsavägilastest. Lisaks parimale oma kolmekümne aastasest ajaloost tuleb juubelikontserdil ettekandele ka seni kuulmata lugusid, sest Untsakad valmistavad parajasti uut albumit.

Üle 11 aasta valmivale plaadile jõuab arhiividest leitud materjali ja ka päris uusi, omaloomingulisi lugusid. Põldsepa sõnul on nad pärimusmuusikast nii läbi imubud, et kui teha aastal 2022 sõbra sõnadele reilender, siis saab sellest tulevikuks pärimuslugu missugune. Lood valmivad võrreldes varasemaga pikalt. Kui omal ajal oli stuudios väga palju aega ja muusikaline põlemine just seal toimuski, siis nüüd on kõigil Untsakate liikmetel aktiivne elu ka väljaspool bändi. Kõnekas fakt on ju seegi, et nende ansmblis on 3 muusikakooli direktorit. Untsakate päris sünnipäevaks, 15. oktoobriks on uus plaat aga kindlasti valmis.

Margus Põldsepp rääkis, et kui ta vahepeal kahtlustab, et nooruspõlve hullulmeene särts on väksemaks jäänud, siis mõnel esinemisel on ta hoopis muud täheldanud: «Tont, säde pole kustunud!» Heal õhtul on omavahelist sünergiat laval niimoodi tajuda, et mehed vaatavad teineteisele otsa ja teavad sõnadeta või ettevalmistatud nimekirjata, mis lugu on järgmine. 

«Annaks jumal tervist, kätele liikumist ja selget pead, siis põrutaks veel kaua, sest uusi lugusid ja tahtmist on!» kõlas Margus Põldsepa soov.

Kuula jutuajamist ja legendaarset laulu «Disko pole oluline» järele siit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles