Just nii tihti tuleks tegelikult raseerijat vahetada

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Suvi on karvaeemalduses kuldne aeg. Kui sinu lemmikmeetod on raseerimine, siis ära kindlasti end terve suve sama žiletiteraga kraabi.

Gillette soovitab oma kodulehel inimestel, kes raseerivad kaks korda nädalas, vahetada raseerijat iga 4–6 nädala tagant. Mida arvab sellest Soome kosmeetik ja medõde Heidi Ranta?

«Kuus nädalat on liiga pikk aeg. Mina soovitaksin raseerijat vahetada vähemalt iga kuu,» kommenteeris Ranta. Määrdunud või kulunud tera põhjustab põletikku ja tekitab vistrikke.

Žiletitera kulumist mõjutab raseerimise sagedus, mis omakorda sõltub karvadest ja nende kasvu kiirusest. Kui karvad on paksud ja tihedad, tuleb neid tavaliselt sagedamini ajada. See jällegi kulutab tera.

Loe ka: Habemega naine avaldab, kuidas ta end armastama õppis

Kui soovid žiletitera eluiga pikendada, siis koori nahka enne raseerimist. Kuiv, surnud nahk koormab tera.

Lisaks vajab hooldust ka raseerija ise – see tuleb pärast iga kasutuskorda korralikult puhastada ja hoida kuivas kohas.

Kui sa pole oma raseerija seisukorras kindel, silmitse seda hoolikalt. Väikesed roosteplekid ja mustus annavad märku, et raseerija tuleks prügikasti visata. Ka katsetamine aitab: tuhm tera ei lõika karvu, vaid justkui sikutab neid. Tunne on selline, nagu keegi näpistaks.

Ranta soovitab bikiinipiirkonna jaoks eraldi raseerijat kasutada. Nii ei saa bakterid suguelundite piirkonnast kanduda mujale ja vastupidi, vahendab Anna.fi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles