Üllatav põhjus, miks silmad kuivaks muutuvad

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kes ei tahaks endale imeliselt pikki ripsmeid? Internet kubiseb näpunäidetest ja tootesoovitustest, mille abil saada endale nukuripsmed. Kuid oh üllatust – liiga pikad ripsmed pole silmadele head!

Ripsmetušši peale kandes sellele ilmselt kuigi palju ei mõtle, kuid ärgem unustagem, et ripsmed on eelkõige funktsionaalsed. Neil on väga oluline eesmärk: kaitsta silmi mustuse ja tolmu eest ning hoida need niisutatuna. 2015. aastal ajakirjas Journal of The Royal Society Interface avaldatud uuringu järgi suunavad ripsmed tuule silmadest eemale. Oled pühkinud tuulise ilmaga lakkamatult pisaraid? Mõtle, kui see oleks nii ka kerge tuulekese korral!

Küll aga võib juhtuda, et ebaloomulikult pikad ripsmed ei täida viimast ülesannet piisavalt hästi. Tollest samast 2015. aasta uuringust selgus, et tuule eest kaitsevad kõige paremini ripsmed, mille pikkus on üks kolmandik silmade laiusest. Sellest pikemad hakkavad tegelikult õhku ja tolmu silmadesse heitma.

TASUB TEADA | Kui palju kaalub sinu nahk?

Mida siis teha?

Kas see tähendab, et tuleb kallid seerumid nurka visata ja ripsmepikendused eemaldada? Alati saab valida lühemad ripsmepikendused ning loomulikult tuleb neid iga päev puhastada, et neisse ei tekiks mustust, kirjutab mindbodygreen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles