Ühendkuningriigis suleti üks lennujaam, sest kuumus sulatas maandumisraja (1)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Shutterstock

Ühendkuningriigis, kus on praegu kuumem kui Sahara kõrbes, kutsutakse inimesi kodus töötama ja hoiatatakse, et teed võivad sulada. Keset niigi suurt reisikaost pidi kuumalaine põhjustatud probleemide tõttu Lutoni lennujaam end mitmeks tunniks sulgema.

Ühendkuningriigi populaarne lennujaam Lutonis peatas täna pärast lennuraja asfaltkatte sulamist kolmeks tunniks kõik oma lennud.

Ühe lennurajaga Lutoni lennujaama kasutavad sellised lennufirmad nagu EasyJet, Wizz Air, Ryanair ja TUI. Põrgulikult kõrge temperatuur jõudis Lutonis täna 40 kraadini. 

Lutoni pressiesindaja vabandas reisijate ees, öeldes MailOnline'ile: «Tänaste kõrgete temperatuuride tõttu tuvastati rajal pinnaviga. Insenerid kutsuti kohe objektile ja praegu käivad remonditööd, et lennujaama tööd võimalikult kiiresti jätkata. Palume vabandust tekitatud ebamugavuste pärast.»

Viimane lend, mis arvatavasti startis enne lennujaama väljumiste peatamist, oli kell 15.07. Pressiesindaja teatas, et kõik väljuvad lennud on peatatud ja kõik Lutoni lennujaama saabuma pidanud lennud suunatakse ümber.

Ligi kolm tundi hiljem kinnitas lennujaama pressiesindaja, et lennujaamast väljuvad lennud jätkusid kell 17.40. Saabuvad lennud on aga endiselt peatatud või Lutoni lennujaamast ümber suunatud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles