Suri Donald Trumpi endine abikaasa Ivana Trump

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Ivana Trump
Ivana Trump Foto: Shutterstock

Endise USA presidendi Donald Trumpi endine naine Ivana Trump suri 73-aastaselt, teatas lahkunu perekond BBC-le.

«Meie ema oli uskumatu naine – jõud äris, maailmatasemel sportlane, särav kaunitar ning hooliv ema ja sõber,» seisis Trumpi perekonna teates.

«Ivana Trump oli ellujääja. Ta põgenes kommunismi eest ja võttis meie riigi omaks. Ta õpetas oma lastele südikust ja sitkust, kaastunnet ja sihikindlust. Teda jäävad igatsema kolm last ja kümme lapselast.» 

Manhattani kiirabi sai neljapäeval kell 12.30 väljakutse, et Upper East Side'il on 73-aastasel naisel südameseiskumine. 

Donald Trump meenutab Ivanat kui imelist, ilusat ja hämmastavat naist, kes elas suurepärast ning inspireerivat elu. «Tema uhkus ja rõõm olid tema kolm last: Donald juunior, Ivanka ja Eric,» kirjutas ta. «Ta oli nende üle nii uhke nagu me kõik olime uhked tema üle.»

«Ükskõik kui hõivatud ma olin, sõin iga päev oma lastega hommikusööki. Istusin nendega igal õhtul laua taga ja aitasin neil kodutöid teha (ma armastasin matemaatikat), enne kui läksin Versace'i kleidis välja mõnele heategevusüritusele,» kirjutas Ivana Trump oma memuaarides «Raising Trump». «Lapsed ja mina tähistasime, reisisime ja kurvastasime koos. Meie side oli ja on meie kõige väärtuslikum vara.»

Ta töötas aastaid Trumpi äriimpeeriumis tippjuhina.Ta aitas kujundada interjööre hotellile Grand Hyatt ja Trump Towerile. Ta kirjutas ka mitu bestsellerit ja lõi oma rõivasarja.

Endises Tšehhoslovakkias üles kasvanud Ivana Trump abiellus Donald Trumpiga 1977. aastal. Paar lahutas 1992. aastal. Nende abielu lagunes, kui endisel presidendil tekkis armusuhe Marla Maplesiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles