Kanada valitsus soovitab naistel reisida abielusõrmusega

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kanada valitsuse hiljuti avaldatud reisibrošüür tekitas poleemikat nende naiste seas, kes ei soovi oma abieluseisuse kohta valetada. Nimelt soovitatakse selles üksi reisivatel naistel kanda abielusõrmust, et vältida «suuremaid takistusi». Olgu see sõrmus siis võlts või ehtne.

Esimene naistele suunatud reisibrošüür väljastati 2000. aastal ning see sisaldas naistele suunatud reisinippe ja nõuandeid, vahendab Huff Post. Muuhulgas antakse juhendis nõu, kuidas käituda seksuaalse ahistamise korral ja kuidas leida turvalist öömaja.

2011. aastal ilmunud versioonis soovitatakse reisides väita, et oled abielus. «Kanna (võlts) abielusõrmust,» on seal kirjas. «Samuti kanna endaga kaasas fotot abikaasast (või kujuteldavast kaasast), et seda näidata pealetükkivatele kosilastele. Abielunaisena näimine vähendab su profiili ning hoiab soovimatud lähenemiskatsed eemale.»

Brošüüri väljastanud välispoliitika ja rahvusvahelise kaubanduse komisjoni esindaja Jean-Bruno Villeneuve selgitas, et see strateegia tulenes konsultatsioonidest mitmete kogenud naisreisijate ja reisiekspertidega. Ta lisas, et nõuanne oleneb pigem situatsioonist ega ole seotud kindlate riikidega, kus reisitakse.

Kuigi erinevad reisiportaalid on samalaadseid nõuandeid soovitanud juba varemgi, on Kanda valitsus esimene autoriteetne organ, kes sellise soovitusega välja on tulnud. Seetõttu on see tekitanud ka rohkem vastukaja. On neid, kes peavad valetamist nutikaks ohutusmeetmeks, kuid on ka neid, kes peavad nõuannet petlikuks, paternalistlikuks (valitsuse liigseks sekkumiseks) ja vagatsevaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles