Ajalooline põhjus, miks teksadel on see tilluke tasku

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Väikesel taskul on oma ajalooline tähendus
Väikesel taskul on oma ajalooline tähendus Foto: Shutterstock

Kui oled mõelnud, miks teksadel on see väikene tasku taskus, siis nüüd võite kergemalt hingata, siit saate lugeda miks see nii on. Põhjus on ajaloolisem, kui arvasime.

Vastus on, et neid kasutati kella hoidmiseks. Sellist väikest taskut ei leidu ilmselt kunagi ülikonnapükstelt, sest taskukell kuulus pidulikuks kandmiseks pintsaku või vesti taskus. 

Kuna tänapäeval ei kasuta taskukellasid eriti palju, võib tunduda mõttetu, et need taskud endiselt olemas on. Kuid tegelikult on see seoses Teise maailmasõjaga. Panek selgitas: «Üks huvitav fakt kellatasku kohta on see, et Teise maailmasõja ajal eemaldati kaks nurganeeti, et säästa sõjategevuseks metalli. Needid lisati pärast sõda kellataskutele tagasi.»

Levi Strauss & Co ajaloolane Tacey Panek ütles Insiderile: «Levi Strauss & Co ajaloo vanim töökombinesooni paar (aastast 1879) sisaldab juba kellataskut. Kellatasku oli meie siniste teksade originaalelement, nagu needid, kaarekujulised õmblused tagataskutel ja nahast silt logoga. Varase disaini terviklikkuse säilitamiseks hoiab Levi Strauss & Co kellataskut pükstel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles