Juss Haasma: kumba naist eelistada, kui mõlemad on kallid?

Raadio Elmar
Copy
Juss Haasma
Juss Haasma Foto: Remo Tõnismäe

Raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!» olid külas Juss Haasma ja Karmel Naudre. Juttu oli komöödiaetendusest «Kui palju maksab mees». See on lõbus, aga ka põnev lugu sellest, kuidas mees seisab valiku ees: kumba naist eelistada, kui mõlemad on kallid? 

Korraldajad lubavad, et humoorikas etendus «Kui palju maksab mees?» pakub vaatajatele ja ka tegijatele endile palju nalja ja kes viimasena naerab, naerab paremini. Aga kõige viimasena naerab muidugi publik. Etendused toimuvad juulikuus ja seda kaunites Eestimaa paikades. 

Komöödiateater tähistab tänavu oma 20. sünnipäeva ja «Kui palju maksab mees?» on kavas ühtlasi kahekümnes lavastus. Näitleja Karmel Naudre mainis, kas etenduse raames leitakse lahendus küsimusele, kui palju siis maksab üks mees. «Mees määrab oma hinna ise - oma tegudega,» märkis Naudre.

«Ka mina arvan, et ühte kindlat rahanumbrit ei saa ühegi mehe eest välja käia. Sama hästi võib ka naisterahva puhul läheneda. Mees maksab nii palju, kui palju ta hoiab endas õigeid väärtuseid. Kui palju ta hoiab inimesi enda ümber. Mõistagi ei saagi seda suhestada mitte ühegi numbriga, väärtus või rikkus peitub milleski muus,» rääkis Juss Haasma.

Lavastuses «Kui palju maksab mees?» on olukord aga teistlaadi. «Seal ma pean kehastuma meheks, kes katsub kahe domineeriva naisenergia vahel säilitada mingisugusegi mehelikkuse ja ajutegevuse,» naeris Haasma.

«Usun, et publikule on see tore situatsioon, mida jälgida. Kuidas üldse sellises olukorras toime tulla? Aga kas naine saab meest üldse endale osta ja mida mees ise sellest kõigest arvab? Kuidas ta sellest olukorrast välja vingerdab, seda näete juba etendusel. Siiamaani on publik seda üsna toredalt vastu võtnud ja kindlasti väga elavalt ka kaasa elanud,» lisas Haasma.

Karmel Naudre tõi välja, et Juss Haasma ja Marika Korolev on suurepärased lavapartnerid. «Meil on tore intiimne seltskond. Saame omavahel hästi hakkama ja kõik saavad sõna sekka öelda. Prooviperiood oli igati rahulik ja mõnus - see erines traditsioonilisest teatriproovist. Võtsime hoopis päikest, jõime kohvi ja tegime proove,» märkis Naudre.

«Jussi puhul on jalataldadeni füüsiline osa vaimsega kaasas. Ajutegevus on näha isegi varbaotstes! Seda ajutegevust saab muuseas ka publik jälgida,» sõnas Naudre oma kolleegi kohta.

Haasma lisas, et kuigi etendusi on juulikuusse planeeritud rohkelt, on tempo siiski mõnusalt jõudumööda. «See on selline kaheotsaga asi. On lavastusi, mille puhul peab teksti jaoks korralikult ette valmistuma, just psühholoogilises mõttes ja see tõmbab sind sisu poolest nii tühjaks. Kuid antud tükk on väga kerge ja see lisab hoogu ja tegemiserõõmu isegi juurde. Autoga sõitmine on tühiasi, see käib vabakutselise näitleja töö juurde,» rääkis mees.

«Praegu on palju energiat ka töö tegemiseks, sest juuni teises pooles sai akud korralikult täis laetud. Käisin lastega Saaremaal, saime palju päikest ja mitmetes kohtades ujuda! Tunnen, et olen laetud. Lisaks näitlejatööle, ka muusikal on mu elus lahutamatu osa. Paari päeva pärast esinen Mati Nuude meenutuskontserdil ning esinemisi on ka Kukerpillidega, kes tähistasid aprillis 50. sünnipäeva. Väga mõnus suvi tuleb, koos teatri ja muusikaga,» rääkis Juss Haasma raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!». 

Kuula intervjuud SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles