ARST VASTAB ⟩ Kas täis kõhuga tohib ujuma minna? (1)

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Arst ütles, kas usk, et täis kõhuga ei tohi ujuma minna, vastab tõele. Selgub, et pole ainsatki meditsiinilist tõendit, et keegi oleks uppunud, sest ei oodanud pool tundi vette minemisega. Väärarusaam sai alguse sellest, et omal ajal usuti, et maos voolab pärast söömist rohkem verd, mistõttu kätesse-jalgadesse hapnikku ei jõua ning inimene upub.

Küll võib see aga olla ohtlik, kui plaanid teha rasket ujumistrenni. Suur pingutus kohe pärast sööki võib tekitada iiveldust ja oksendamist, rääkis California arst Jim Keany.

Alkohol ja ujumine on seevastu aga väga ohtlik kombinatsioon, sest vägijook kahjustab koordinatsiooni, otsustusvõimet, tasakaalu ja külmale reageerimist. Kõige parem oleks üldse mitte ujuma minna, kui oled alkoholi pruukinud. Kui aga pärast kokteili keegi ikkagi läheb vette, olgu kaine kaaslane lähedal.

Kuidas veel hoida basseinipidu võimalikult turvalisena?

Ära kasuta klaase

Basseinipidudel käivad inimesed sageli paljajalu või plätudes. Külaliste varvastele ja jalataldadele mõeldes serveeri toitu ühekordsetelt nõudelt.

Hoia basseini lähedal esmaabikomplekti

Kellelegi ei meeldi mõelda, et külaline saab basseinipeol viga, kuid tark võõrustaja on kõigeks valmis. Seetõttu hoia basseini lähedal esmaabikomplekti ja kontrolli, et seal oleks piisavalt sidemeid ja desinfitseerimislahust, kirjutab Huffington Post.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles