KONTROLLI END ⟩ 7 varajast alkoholismi tunnust, mida ei tohiks ignoreerida

Naine
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Paljud inimesed, kes joovad üleliia alkoholi, ei arva, et neil on probleem. Sageli näevad ohumärke esimesena hoopis neid ümbritsevad inimesed. Millised aga on need märgid, mis viitavad alkoholismile?

Alkoholism võib ulatuda kergest kuni raskeni. Kuid isegi kerge häire võib eskaleeruda ja põhjustada tõsiseid probleeme. Kui tarbite alkoholi sageli, peate jälgima järgmisi alkoholisõltuvuse sümptomeid:

1. Mõtlete väga tihti selle, millal, kus ja kui palju jooma hakkate

Kinnisidee on alkoholismi lahutamatu osa. Kui avastate end sageli alkoholile mõtlemast –isegi tööl või sõpradega aega veetes – võib teil olla oht alkoholismi tekkeks.

2. Sõbrad ja perekond kommenteerivad pidevalt teie joomisharjumusi

Nagu varem öeldud, elab enamik alkoholisõltuvusega inimesi sageli eituses. Tõenäoliselt märkavad teie lähedased ja tuttavad tõsise probleemi märke enne, kui ise seda endale tunnistada suudate.

3. Suutmatus piirata korraga tarbitavat kogust

Enamasti ei suuda te joomist õigel ajal lõpetada. Alkoholitarvitamise häirega inimesed joovad sageli kuni tõsise joobeseisundini, isegi kui nad kavatsesid juua vaid mõne klaasi.

4. Suurenenud alkoholitaluvus

Pärast mõnda aega liigset joomist tekib inimese organismil alkoholitaluvus. Selle tulemuseks on see, et joodik tarbib rohkem alkoholi, et tunda sama mõju, mida ta kunagi tundis.

Kui avastad, et pead ära jooma neli pudelit õlut, et tunda sama efekti, mida kaks pudelit sulle tavaliselt annavad, pead kindlasti ennast kontrollima.

5. Joote rohkem, kui kõik teised teie ümber

Kui joote pidevalt rohkem alkoholi kui inimesed, kellega suhtlete, võite olla ohus.

6. Töölt puudumine pohmelli tõttu

Kui avastate sageli, et te ei suuda järgmisel päeval voodist tõusta ja tööle minna, võib see viidata alkoholisõltuvusele. See hakkab teie karjääri segama, seades ohtu teie tuleviku.

7. Eelistate juua üksi

Rasked alkoholitarbijad eelistavad seda enamasti üksi teha, kui neil pole kedagi, kes neid selle eest hoiataks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles