Birgit Sarrap: olen harjunud töötama siis, kui kõik teised puhkavad

Raadio Elmar
Copy
Foto: Kristi Kullerkupp

Raadio Elmar hommikuprogrammis käis külas Birgit Sarrap, kes rääkis ansambli The Swingers sellesuvistest tegemistest ja nende abil uue kuue saanud võimsast hitist «Pärlipüüdja».

Suvised väljakutsed meelelahutajatele pole võõrad ka ansambli The Swingers liikmetele. Palavuse, silma paistva päikese ja kuumusega tuleb rinda pista kõigil, aga Birgit Sarrap lisas nendele ebamugavustele veel selle, et kuna tal on loomulikult lokkis juuksed, siis veidi niiskust saades võib ta kontserdi lõpuks muutuda suureks kahupeaks. Need kõik on aga väikesed mured, sest kui naudid seda, mida armastad ja saad oma tööga inimestele rõõmu pakkuda, on kõik hästi ja ei tasu vinguda, et laval on palav. «Oleme muusikutena ju harjunud töötama siis, kui kõik teised puhkavad, näiteks ka jõulude ajal,» sõnas Birgit Sarrap selle kohta, kuivõrd keerukas on end mentaalselt ette valmistada esinemisteks, kui on justkui üleüldine paus töötegemisest. Ta lisas, et väga paljud inimesed korraldavad pärast pikka vaheaega taas sünnipäevi ja firmad suvepäevasid, sest kõik lihtsalt tahavad nautida.

The Swingers koos solistide Birgit Sarrapi ja Mikk Saarega on parajasti minituuril. Selle ettevalmistuseks saadi kokku, tehti proovi ning tulemuseks on värske ja teistsugune kava, kus lisaks harjumuspärasele kuuleb ka rahulikumaid laule. «See on suur värskendus, et teeme uusi lugusid ja seadeid, mitte ei laua 10 aastat sama repertuaari,» tunneb Sarrap rõõmu, et saab väga erinevat muusikat teha.

The Swingers
The Swingers Foto: Kalle Veesaar

Viimasel ajal saab The Swingers kokku umbes pool tundi enne kontserdi algust. Seda tänu suurepärasele tiimile, kes on muutunud tehniliselt nii kvaliteetseks, et teeb heliproovi ise ära. «Hoiame neid väga!» kinnitab lauljanna ja on tänulik, et ei pea mitu tundi enne esinemist kuskil ootama, vaid saab värskena esinemispaika saabuda, võtta väikese söögi-joogi, rääkida juttu ning veidi bändikaaslastega lõõpida.

Tuleb välja, et kõigil ansambliliikmetel on oma tugevused ja nõrkused, mille kallal sõbralikult lõõpida saab. Birgit Sarrap ainsa tütarlapsena bändis on teeninud välja hüüdnime Bändi direktor. Ise peab ta selle põhjuseks asjaolu, et võtab vahel teadmatult emaliku rolli, sest «poisse» tuleb ju hallata ja asju otsustada, näiteks kava teha. Mihkel Mattisenit noritakse seetõttu, et ta on taas vaba mees ja Birgiti abikaasa Indrek Sarrap on lemmikmaiustuse järgi saanud hüüdnimeks Küpsis. Eluterve huumor ning enese üle naermine on The Swingeris au sees.

Pärast eelmisel aastal välja antud originaallugu «See vana number» otsustas bänd sel suvel läheneda omal moel mõnele tuntud hitile. Kaaluti pikalt ja selleks sai «Pärlipüüdja». Uues ja värskes seades kuuleb esmakordselt eeslauljana naishäält ja Timo Vendti eestvedamisel on laulu sisse miksitud ühe teise tuntud hiti käik. See pärineb Toploaderi loost "Dancing in the Moonlight".

Kuula jutuajamist Birgit Sarrapiga järele SIIT:

The Swingersi versioon «Pärlipüüdjast»:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles