Arstid ütlevad, millal tohib pärast keisrilõiget masturbeerida

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kui oled värske lapsevanem, kes taastub keisrilõikest, kuid tunneb end ka vallatuna, siis võid juurelda selle üle, mida täpselt tohib magamistoas teha. Enamik inimesi teab, et penetratiivne seks on pärast sünnitust mõnda aega välistatud, aga kui kiiresti võib pärast keisrilõiget masturbeerida? See võib juhtuda varem, kui sa arvad, kuigi peaksid tegutsema ettevaatlikult!

Sünnitusarsti Kyrin Dunstoni sõnul tuleks hoiduda seksist kuus nädalat pärast sünnitust, kuid mõne tegevusega võib juba varem pihta hakata. Kliitorit stimuleerida, ilma midagi tuppe sisestamata, on ohutu juba umbes neli nädalat pärast keisrilõiget. Ka vibraatoreid tohib esialgu kasutada vaid välispidiselt, sest sünnitusjärgsed rebendid peavad saama paraneda kõigepealt, et ei tekiks edasisi vigastusi ega infektsioone.

Oluline on arutada intiimasju arstiga, kes annab kinnituse, kas masturbeerimine on sinu jaoks turvaline. On patsiente, kel on sünnitusjärgselt erutus suurem ning soovivad võimalikult kiiresti alustada seksiga. Sõltuvalt nende taastumisest saab seda arutada arstiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles