Stroomi rannas läks 5-aastane tüdruk vennaga vette, kuid tagasi tuli ainult poeg

Naine
Copy
Stroomi rand.
Stroomi rand. Foto: Joosep Pank/Postimees

Mõni päev tagasi läks Stroomi rannas kaduma ujuma läinud tüdruk. Keskpäeval tuli rannavalve staabi juurde naine, kes ütles, et tema 5-aastane tütar läks vennaga vette, aga tagasi kaldale tuli ainult poeg.

Poja sõnul tahtis õde kaugemale minna. Kuna ema enam last ei näinud, pöördus ta G4Si rannavalve poole. Päästjad alustasid otsinguid rannas ning meedik rahustas ema ja küsis lisainfot. Seejärel mindi last binokliga ka tornist otsima.

Info anti kohe edasi kaatripatrullis olevatele päästjatele, kes alustasid otsinguid sügavamas vees. Kui paarikümne minuti jooksul ei õnnestunud last leida, kaasati otsingutesse politsei.

Samal ajal rannas viibinud töömalevlased tulid samuti appi otsima nii rannas kui ka madalas vees. Randa saabusid peagi ka päästeamet, politsei ja kiirabi. Päästeamet kaasas otsingusse jetid ja helikopteri, politsei otsis last sündmuskohal ATV-ga ja kiirabi valmistas koos meedikuga ala ette võimalikuks esmaabiks.

Ligi tund hiljem leiti laps surfialal liiva peal mängimas. 

«Tuletame meelde, et rannakülastajad ei jätaks pere nooremaid liikmeid veekogu ääres omapäi. Eelmisel suvel päästsid G4Si rannavalvurid kiire sekkumisega uppumisohust mitu väikest last. Lapsed on uudishimulikud, kuid ohte veel hästi ei taju, mistõttu on vanema juuresolek õnnetuste ennetamiseks väga oluline,» toonitas G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles