102-aastased kaksikõed paljastasid pikaealisuse saladuse

Marju Ränk
, naine.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Kaksikõed Edith Dumbleton ja Dorcas Tobin.
Kaksikõed Edith Dumbleton ja Dorcas Tobin. Foto: Fred Dumbleton / SWNS / Scanpix

Inglismaal tähistasid kaksikõed Edith Dumbleton ja Dorcas Tobin oma 102. sünnipäeva ning ühtlasi paljastasid reipad naised oma pikaealisuse saladuse.

Dumbleton ja Tobin sündisid 28. juunil 1920. aastal, 45-minutilise vahega. Kokku on neil viis last, üheksa lapselast ja 22 lapselapselast. Dumbletoni tütar Christine Bemand (68) ütles, et perekond oli kogunenud tähistama tema ema ja tädi sünnipäevi. «Tähistamine toitumis pere keskel ja oli rahulik; söödi juustuvõileibu ja meenutati vanu aegu,» rääkis ta.

Kaksikõed külastavad teineteist väga sageli.
Kaksikõed külastavad teineteist väga sageli. Foto: Family Handout / SWNS / Scanpix

Dumbletoni sõnul on temal ja ta õel õnnestunud kõrge vanuseni elada seetõttu, sest nad elasid alati tagasihoidlikult ning ei pidanud kartma rikkusest ja mugavusest ilma jäämist. Ta usub, et see vabastas nad stressist. Naine lisas, et püüab ikka elult kõik võtta ja naudib iga hetke.

Kaksikud Edith Dumbletonja Dorcas Tobin.
Kaksikud Edith Dumbletonja Dorcas Tobin. Foto: Fred Dumbleton / SWNS / Scanpix

Tobin tunnistas, et tema saladus on aktiivsus ja oskus vaatamata tõusudele ning mõõnadele ikka edasi elada. «Mul on väike kasvuhoone, teen aiatöid ja see teeb mind õnnelikuks,» ütles ta.

Õed elavad teineteisest 120 kilomeetri kaugusel, kuid vahemaa ei lahuta neid – Tobin külastab õde igal teisipäeval, kirjutab Mirror.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles