EKSKLUSIIVNE ⟩ Mida arvavad Briti hurmurid Eestist?

Kathleen Loss
, suvereporter
Copy
HONNE.
HONNE. Foto: Rory Griffin

Järgmise nädala reedel ja laupäeval, 8. ja 9. juulil toimub Peipsi järve ääres, Ranna puhkebaasis kultuuri- ja muusikafestival Võnge. Enam kui 30 kohalikku ja välismaist artisti astuvad üles seitsmel laval. Postimees Naisele avanes võimalus intervjueerida festivali peaesinejaid, Suurbritannia elektroonilise muusika duot HONNE.

Elektroonilise muusika duo HONNE loodi 8 aastat tagasi Londonis, loojateks on produtsent James Hatcher ja laulja ning produtsent Andy Clutterbuck. Bändil on kolm albumit: «Warm on a Cold Night», «Love Me/Love Me Not», ning uusim, 2021. aastal avaldunud «Let's Just Say the World Ended a Week from Now, What Would You Do?» Albumite eest on koosseis pälvinud kuld-, plaatina- ja multiplaatina sertifikaadid mitmes riigis üle maailma.

*Intervjuu on tõlgitud inglise keelest.

Teie nimest rääkides… HONNE tähendab jaapani keeles «tõelisi tundeid». Milliseid emotsioone soovite oma kuulajaskonnale edasi anda?

Kõik lood põhinevad sündmustel, mis on päriselt meie või meie lähedaste elus juhtunud. Midagi sarnast on kogenud ja läbi elanud aga inimesed üle terve maailma, seega loodame alati, et kuulajad suhestuvad meie lüürikaga ning et meie muusika pakub neile lohutust ja tõstab tuju.

Kirjeldage enda loomingut kolme sõnaga.

Intiimne, soe ja iseloomukas.

Kes on teie suurimad eeskujud muusikatööstuses?

See muutub kogu aeg. HONNE algusaegadel inspireerusime artistidest nagu James Blake, Frank Ocean, Rhye ja Inc, samuti paljudest vanadest souli suurkujudest.

Kas teil on mõni kindel hetk, mida näete oma duona koos oldud aja tipphetkena?

Oh, kui raske on valida. Muidugi on suuremad esinemised olnud meie tipphetked. Aga ma ütleks tegelikult, et ühed erilisemad hetked on tekkinud laulude kirjutamise ja salvestamise käigus. Üks lugu, mis selles osas silma paistab, on «no song without you», mille kirjutasime Los Angeleses ühe päevaga. Minna hommikul stuudiosse ja tulla sealt tagasi looga, mida tõeliselt armastad — see on üks kirjeldamatult hea tunne.

Oletame, et nädala pärast on maailmalõpp. Mida teeksite?

Peaksin ilmselt ütlema midagi ülivaimukat. Tõele näkku vaadates soovin lihtsalt oma pere ja lähedastega kokku saada ning süüa suures koguses meie lemmiktoitu – praadi, ramenit, nutellat, bao kukleid, katsu karrit – kõike seda. Ja veeta meie viimased päevad lõbusalt koos.

Esinete Eestis esimest korda. Kas olite meie riigist enne midagi kuulnud?

See on tegelikult meie esimene kord külastada Eestit ning seal ka esineda. Olen kuulnud, et see on kaunis riik suurte metsade ja mõnusate randadega. Ootame juba põnevusega, et Eestit oma silmaga näha ja fännidele esineda.

HONNE loomingut saab oma kõrvaga kuulata juba 9. juuli südaööl Võnge festivalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles