TEDA EI PEATA MISKI ⟩ Elizabeth II eirab arstide keelde ja tegeleb jälle oma lemmikspordiga

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Inglismaa kuninganna Elizabeth II
Inglismaa kuninganna Elizabeth II Foto: Steve Parsons/POOL/AFP/Scanpix

Tema Majesteet on tõeliselt kange ja vapper naine. Vaid mõned päevad pärast kõndimiskepist loobumist ronis kuninganna sadulasse, et tegeleda oma meelisala, ratsutamisega. 

Elizabeth II on juba lapsest peale innukas ratsutaja. Üheksa kuud pärast seda, kui arstid soovitasid daamil ratsutamine lõpetada, on 96-aastane kuninganna Windsoris hobuse seljas.

Täpsustamata liikumisraskused ei lasknud tal mitmetel plaatina juubeliüritustel osaleda ja teda nähti avalikkuse ees jalutuskepiga.

Oma corgi'dega jalutamiseks soetas palee talle lausa luksusliku golfikäru. Kuid pärast teisipäevast kohtumist Canterbury peapiiskopi Justin Welbyga näib ta olevat teinud oma tervise suhtes edusamme. Ja sel kohtumisel kuninganna tugivahendeid ei kasutanud. 

Üks allikas rääkis ajalehele The Sun, et Lizzie oli üheksa kuud ratsutamisest eemal, lisades: «Kuningannale meeldinud taas väga oma hobuse seljas olla. Teda jälle ratsutamas näha on pärast kõiki neid muresid tema tervise pärast suurepärane märk. 96-aastaselt hobuse selga ronida on päris tähelepanuväärne.»

Ta on olnud pühendunud ratsanaine sellest ajast, kui talle 1929. aastal kolmandaks sünnipäevaks poni kingiti, samuti on ta olnud pühendunud võidusõiduhobuste omanik ja kasvataja kogu oma täiskasvanuea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles