Stilist annab nõu: kuidas pakkida reisikohver nutikalt?

Naine
Copy
Foto: Merlin Kase

Suvi on ideaalne aeg puhkusteks ja väljasõitudeks. Kristiine ja Rocca al Mare keskuste stilist Kristiine Vantsi annab nõu, kuidas pakkida kapsel-garderoobi põhimõttel reisikohver, millest saaks kokku panna võimalikult palju eriilmelisi outfite.

Stilist soovitas nutika reisikohvri pakkimisel juhinduda kapsel-garderoobi (inglise k. capsule wardrobe) põhimõttest. «Viimasel ajal sotsiaalmeedias kirgi kütnud kapsel-garderoobi mõte on selles, et inimesel oleks hommikul ärgates võimalikult lihtne ennast riietada. Selle asemel, et pikalt mõelda, kuidas ja mida sobitada, koosnebki garderoob hästi kokkusobivatest riietusesemetest,» kirjeldas stilist kapsel-garderoobi põhimõtet.

Ta sõnul aitab kapsel-garderoob elu mugavamaks ja lihtsamaks teha. «Kui riideesemed omavahel kergesti sobituvad, aitab see palju aega kokku hoida. Samuti on sellise garderoobi plussiks on keskkonnasäästlikkus ning see aitab vältida ületarbimist ja emotsioonioste, sest vähestest riideesemetest saab kokku panna palju erinevaid outfite,» rääkis stilist.

Foto: Merlin Kase

Võti peitub naturaalsetes toonides

Stilist selgitas, et kapsel-garderoob võib koosneda ka ainult kümme riideesemest, aga reegel on, et kõik need riideesemed peavad omavahel kokku sobima. «Näiteks kui sul on paar pükse, seelik, kleit ja jakk, siis see jakk peaks sobima nende kõigiga kokku. Või kui soetad komplekti, siis saad seda kasutada päeval tööle minnes, kuid saad seda lihtsasti muuta ka pidulikuks outfitiks, millega õhtul näiteks välja minna,» lisas ta.

Foto: Merlin Kase

Kapsel-garderoob koosneb pigem naturaalsetes toonides rõivastest, sest värvilisi rõivaid on keerulisem omavahel sobitada. «Näiteks kui sul on kümme riideeset ja need on kõik väga värvilised, siis ei tee sa elu lihtsamaks vaid raskemaks ja jõuad hommikul ikka selle tundeni, et ei oska midagi selga panna. Seega nutika garderoobi värvid võiksid olla pigem tagasihoidlikumad,» teadis stilist rääkida.

Ta lisas, et lõigete osas võiks lähtuda inimese kehatüübist. «On selge, et kõigile ei sobi kitsad teksad ning kõigile ei pruugi istuda ka laiemad. Kapsel-garderoobi loomist võikski alustada enda kehatüübile sobivate lõigete otsimisest ning seejärel liikuda selle juurde, et riideesemed oleksid võimalikult praktilised ning lihtsasti omavahel sobituvad,» selgitas Kristiine ja Rocca al Mare keskuste stilist. Ta nentis, et need, kellele tundub selline garderoob igavavõitu, saavad värvi ja ekstravagantsust lisada täiendavate aksessuaaridega.

Mida nutikas reisikohver sisaldab?

«Nutikas puhkuse käsipagasi kohver võikski sisaldada natuke kapsel-garderoobi. Kohvris võiks olla neutraalsetes toonides paar lühikesi pükse või pikki pükse (olenevalt sihtkohast), paar särki, üks pükskostüüm, üks kleit ja üks pintsak/jakike, mis sobib kõikide eelnevate riideesemete peale. Jalanõude osas on mugav reisida tenniste/tossudega, mis sobivad kõigi eelnimetatud riietega. Kes soovib riietust kerge vaevaga pidulikumaks muuta, võiks kaasa võtta ühed mugavamad ja kerged kingad ja põnevad ehted, millega päeval seljas oleva kleidi või pükskostüümi hetkega viisakamaks teha,» kirjeldas Kristiine Vantsi nutika reisikohvri sisu.

Foto: Merlin Kase

Ta lisas, et reisikohvrisse sobivad ideaalselt ka kõiksugused linased riietused. «Need on hingavast materjalist, seega on nendega reisil kerge ja mugav olla. Ka linast kleiti, pükse ja pintsakut saad vastavalt kapsel-garderoobile päevasel ajal lihtsama riietusena kanda ja õhtul kerge vaevaga luksuslikumaks muuta,» jagas stilist reisiks kasulikke nippe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles