1999. aastal kirjutas Sõnumileht skandaalsest loost: teadmata usulahku kuuluv grupp röövis Tallinnas Vilde teelt oma korterist vana haige naise ja sundis ta mehele minema. Ning kuigi politsei teadis röövitud naise asukohta, ei saadud midagi teha.

Psüühiliselt haige 64-aastane naine, keda leheloos nimetati Malleks, kadus oma korterist 1998. aasta 30. detsembril. Politseisse pöördusid naise hooldajad järgmisel, aasta viimasel päeval. Üheks hooldajaks oli Ants, kes oma naise ja tütrega haige Malle eest hoolitsesid. «Minu naine tunneb Mallet juba 1948. aastast alates, nad on eluaegsed sõbrannad,» ütles Ants ja rääkis, et Malle on üksik inimene, kelle kaks kaugemat sugulast elavad Eesti teises otsas.

Malle tervis halvenes juhtunule eelnenult paar-kolm aastat tagasi, ehk 90ndate teisel poolel. Naine hakkas asju unustama ja kaotama, ajuti rääkis segast juttu. Arstid diagnoosisid Alzheimeri tõve. Malle sai ravi ning oli aeg-ajalt haiglas. «Kord kaotas ta oma käekoti koos võtmete ja dokumentidega,» ütles Ants. «Aitasime tal uue passi saada. Käisime tema kolmetoalises korteris iga päev, sest Malle ise süüa ei teinud ega koristanud. Viimasel ajal ei käinud ta üldse üksi väljas. Veel hiljuti oli endal võti, kuid seegi läks kaduma.» Malle oli viimati haiglas ligi kaks kuud, novembri esimesest poolest jõuludeni. Tema pass ja muud dokumendid olid sellel ajal hooldajate käes.

Kommentaarid
Copy