NÄDALA SÕLMKÜSIMUS Miks Eesti Vabariigi president ülikondi rendib? (6)

Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy
Hästi istuv kolmesosaline ülikond on president Karise eelistatuim valik, kohtumisel Taani kuninganna Margrethe II ja kroonprints Frederikiga.
Hästi istuv kolmesosaline ülikond on president Karise eelistatuim valik, kohtumisel Taani kuninganna Margrethe II ja kroonprints Frederikiga. Foto: Taani Kuningakoda

Kui kellelgi üldse oleks täielik õigus endale rahva raha eest uhke ülikond osta, on see Eesti Vabariigi president. Esinduskohustuste täitmine kuulub otseselt tema ametirolli juurde. Kuid võta näpust! Selle asemel et ametiseisusega kaasnevaid võimalusi luksuslikult nautida, eelistab Alar Karis kõige tagasihoidlikumat lahendust ning hoopis rendib rõivad. Miks ta nii teeb?

«Enamik ülikondi on riigipeal ise ostetud,» ütles Postimehele riigipea kommunikatsiooninõunik Indrek Treufeldt. Nii et lõviosa presidendi rõivastest ei lähe rahvale üldse mitte midagi maksma. «Aga Eesti meistrite loomingu kasutamiseks on presidendi kantseleil ka lepinguline suhe moestuudioga Just4u. Häid meeste rätsepaid on Eestis vähe, nad on enamasti väga hõivatud ja see, kelle teenuseid selle lepinguga kasutame, on üks kvaliteetset teenust pakkuvatest partneritest. Teenusepakkuja tagab rendi korral ka rõivaste pideva hoolduse ja vajadusel kohendamise. Tegemist on aastatega juurdunud tavaga, sest ka varem on presidendi kantselei kasutanud riigipeale ametiülesannete täitmiseks rõivaste rentimist.»

Jutt sellest, et samasugust praktikat on ka varem kasutatud, vastab tõele. Kersti Kaljulaid kasutas samuti sageli renditud rõivaid ja maksis nagu praegune riigipeagi väga tihti oma rõivaste eest ise. Varasemast mäletame riigi esipaaride hulgast ka inimesi, kelle kulutused Eesti disainerite valmistatud luksuslikele rõivastele on olnud märksa külluslikumad. Teisalt võis seda vaadata ka kui investeeringut kohaliku disaini arengusse.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles