TRAAGILINE ÕNNETUS ⟩ Kortermaja hoovist leiti aknast kukkunud lapse surnukeha

Naine
Copy
Kiirabi kortermaja ees. Pilt on illustratiivne.
Kiirabi kortermaja ees. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Venemaal Moskva lähedal Podolskis leiti kortermaja hoovist kuueaastase lapse surnukeha, millel olid kõrgelt kukkumisele iseloomulikud vigastused.

Allika sõnul oli laps korteris täiskasvanu järelvalveta viibinud ja 11. korrusel asuva korteri aknast kukkunud. Laps suri saadud vigastustesse kohapeal.

Korrakaitsjad vaatasid sündmuskoha üle, praegu toimuvad ülekuulamised ja surnukehale tehakse kohtuarstlik ekspertiis. Kuueaastase poisi vanemaid süüdistatakse surma põhjustamises ettevaatamatusest.

Ka Eestis on olnud mitmeid juhtumeid, kus laps kukub kortermaja aknast alla ning kahjuks ei lõppe just kõik õnnetused õnnelikult. Postimees kirjutas möödunud aastal Harjumaal juhtunud traagilisest õnnetusest, kus väike laps kukkus alla kortermaja neljanda korruse aknast, mis oli palava ilmaga lahti jäetud. 

PPA hoiatas toona ja tuletab meelde ka nüüd, et palavad ilmad sunnivad eluruumide õhutamiseks aknaid lahti jätma, kuid tekitavad ka vabaduse tunde, mis meelitab lahtise akna juurde uudishimulikke lapsi. 

«Tegelikkuses juhtub lastega kõige rohkem õnnetusi just kodu kaitsva nelja seina vahel. Väikelaste vanemad võiksid kõrgematel asuvatel korrustel akende ja rõduuste lingid eemaldada või asendada tavalised lingid lapselukuga linkidega,» toonitas PPA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles