Saladus, mida varjab kuninganna Elizabethi plaatinajuubelil kantud pross

Naine
Copy
Kuninganna Elizabeth plaatinajuubelil.
Kuninganna Elizabeth plaatinajuubelil. Foto: AP/ Scanpix

Kuninganna Elizabeth ei osalenud kõigil plaatinajuubeli üritustel, sest palee pressiesindaja sõnul oli ta veidi väsinud. Küll aga üllatas ta Buckinghami palee ette kogunenud rahvahulka, ilmudes rõdule.

Kuninganna seisis prints Charlesi, Camilla, prints Williami, Kate Middletoni ja nende kolme lapse, prints George’i, printsess Charlotte'i ja prints Louisi kõrval. Tema Majesteet kandis sel puhul ilusat rohelist kostüümi ning erilist prossi. Juveeliekspert Maxwell Stone ütles, et pross loodi 1850. aastatel kuninganna Victoria jaoks.

Loe ka: Vaata, milliseid kostüüme kandis kuninglik pere plaatinajuubelil

«Kuninganna Victoria tellis selle prossi, mille loomiseks kasutas ta juba tema omanduses olevaid teemante. Pärast tema surma jäeti need kuninglikku kollektsiooni, mis tähendab, et need päranduvad monarhilt monarhile edasi,» väitis ekspert. Ta lisas: «Kuninganna Elizabethile anti need tema kroonimisel 1952. aastal ja neil on suur sentimentaalne väärtus. Kuninganna kandis seda prossi ka 2012. aastal oma teemantjuubeli tähistamisel. Seetõttu on uskumatult sobilik, et ta kandis seda oma plaatinajuubelil.» Pross on tema hinnangul umbes 140 000 eurot väärt, ütles ta väljaandele Express.co.uk.

Loe ka: Kuninganna õnnitles Lilibeti esimesel sünnipäeval väga kaasaegsel moel

Kõik juveelid, mis kunagi kuulusid Victoria vanaemale, kuninganna Charlotte'ile, anti tema nõbule, Hannoveri kuningale. Nii jäi Charlotte ilma arvukatest ehetest, seejuures prossist. Nii lõi kuninganna Victoria prossi tema auks uuesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles