IMEILUS Eesti andekaim moetrio sattus tujuka ilma rünnaku alla

Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy

Mis võiksid olla tõeliselt võimsa moeelamuse kolm salajast komponenti? Lendlev siid, 3D-maagia ja muinasjutulised loomad annaks kindlasti hea retsepti! Aga sama kindel valem on panna kokku kolm originaalset talenti - Aldo Järvsoo, Tanel Veenre ning üle paljude aastate taas kollektsiooni loonud Karolin Kuusik. Värske, värviline, hinge puudutav ja eriline. Käisime luurel, et enne teisi piiluda, mida moevaatemängul «Miraaž» oodata on. Nii et me teame, mida räägime.

Kolme disaineri kollektsioonis jõuab moelavale pool kilomeetrit lendlevat siidi. Ja selline värvide pillerkaar, mida ei korja kokku ka terve moenädala jagu kollektsioone ära vaadates.

«Lapsepõlves oli mul täiesti fantastiline Aili Vindi raamat «Kollane sinises nagu päikene taevas»», meenutab Tanel Veenre. «Ma läksin vanemate juurde ja ma leidsin selle üles. Põhimõtteliselt 40 aastat hiljem. Ja siin vahel oli veel kaks postkaarti aastast 1974. Ma olen tagasi vaadanud - täiesti imeline maailm! Ma läksin sellest eemale, 3D-sse, aga algtõuke sain ma sellest.»

Kuidas kollektsioon sündis? Vaata videot ja kuula disainerite vahetuid kommentaare.  

Tanel Veenre värske looming sai tõuke Aili Vindi värvijulgest maailmast. Selliseid kirkaid ja elujaatavaid siide loobki maailmas ainult üksainus andekas mees.
Tanel Veenre värske looming sai tõuke Aili Vindi värvijulgest maailmast. Selliseid kirkaid ja elujaatavaid siide loobki maailmas ainult üksainus andekas mees. Foto: Tanel Veenre

Tanel kavandas esmakordselt ka kapuutsiga mudeleid - nii siidist kui pehmest puuvillast. Esimesed on kirkas juveeligammas, teised pehmelt pastelsed. Ning kaftanite maailmas suudab see figuurisõbraliku moe suurkuju iga kord uuesti üllatada!

Moevaatemängus «Miraaž» toovad värskeima loomingu lavale kolm Eesti eredaimat talenti: Aldo Järvsoo, Tanel Veenre ja Karolin Kuusik. Tanel vaimustus 3D-värvimaailmast, need siidid sõna otseses mõttes elavad seljas!
Moevaatemängus «Miraaž» toovad värskeima loomingu lavale kolm Eesti eredaimat talenti: Aldo Järvsoo, Tanel Veenre ja Karolin Kuusik. Tanel vaimustus 3D-värvimaailmast, need siidid sõna otseses mõttes elavad seljas! Foto: Tanel Veenre

«Mulle meeldib alati loodust ja soojust vastandada külmema geomeetria ja minimalismiga,» selgitab Karolin Kuusik. «See kuidagi tekitab lõpetatuse tunde. Ja tegelikult oli mul lapsepõlves üks unenägu, et aknast hüppavad sisse esinevad loomad. Kui ma üles ärkasin, siis olin meeletult pettunud, et mul polegi kogu magamistuba loomi täis. Aga nüüd ma taaselustasin selle situatsiooni, et öisest aknast hüppab sulle tuppa kitseke.»

Moevaatemängus «Miraaž» toovad värskeima loomingu lavale kolm Eesti eredaimat talenti: Aldo Järvsoo, Tanel Veenre ja Karolin Kuusik. Karolin liidab looduse soojuse ja maailma korrastava geomeetria.
Moevaatemängus «Miraaž» toovad värskeima loomingu lavale kolm Eesti eredaimat talenti: Aldo Järvsoo, Tanel Veenre ja Karolin Kuusik. Karolin liidab looduse soojuse ja maailma korrastava geomeetria. Foto: Karolin Kuusik

Karolini kollektsioonis saavad kokku magusad pastelltoonid ning graafiline must. Sellist koloriiti seostavad paljud juba esimesel pilgul tuntud stilisti Karolini käekirjaga. Kuid sekka näeb popilikke tähekesi ja geomeetriat, teravaid kontraste, hõbedat ja kulda. «Mingit terviklikkust ei maksa sel korral otsida,» märgib moelooja muiates. Kuna see on esimene moekollektsioon üle mitme aasta, hullas disainer täiega ja kavandas just seda, mida kõige enam nautis.

Moevaatemängus «Miraaž» toovad värskeima loomingu lavale kolm Eesti eredaimat talenti: Aldo Järvsoo, Tanel Veenre ja Karolin Kuusik. Lendu tõuseb üle poole kilomeetri siidi. Aldo panustab volüümile ja värvile.
Moevaatemängus «Miraaž» toovad värskeima loomingu lavale kolm Eesti eredaimat talenti: Aldo Järvsoo, Tanel Veenre ja Karolin Kuusik. Lendu tõuseb üle poole kilomeetri siidi. Aldo panustab volüümile ja värvile. Foto: Tanel Veenre

Aldo Järvsoo kollektsioonist leiab aga seda, milles Aldot keegi ei ületa - graatsilist volüümi. Sellised massiivsed varrukakrooked teeksid kadedaks isegi ajaloolise varrukakuninganna Austria Anna. Lisaks imelised sädelused ja sillerdused - on, mida oodata!

Eesti tujuka ilma tõttu kolis sel kolmapäeval toimuv moevaatemäng Kadrioru lilleaiast Lennusadamasse. «Selleks, et säästa publikut märgumisest ja külmumisest liikusime siseruumidesse ning miraažina maandub Kadrioru lilleaed hoopis Lennusadamas. «Püüame luua midagi helget muidu tumedates ruumides,» lubab Tanel Veenre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles