Tähtis kehaosa, kuhu sa tõenäoliselt unustad päikesekaitsekreemi panna

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Iga rumalgi teab, et iga päev tuleb peale kanda päikesekaitsekreemi, et kaitsta naha tervist ja välimust. Kuid isegi need kõige usinamad kipuvad teatud piirkondi tähelepanuta jätma. Üks sellistest kohtadest on näiteks silmalaud.

Päikesekaitsekreemi kandmine silmalaugudele võib tunduda vastunäidustatud, sest kogu elu oleme näinud potsikuid, kus on reeglina kirjas, et silmaümbrusse mitte panna.

Ent on väga oluline kaitsta ka silmalauge UV-kiirguse eest, sest nahk on seal õhuke ja eriti tundlik. Lisaks sellele, et päikesekaitsekreem vähendab kortsude teket, aitab see ka vältida tumedaid ringe silmade all.

Loe ka: Eesti ilunõustaja õpetab samm-sammult, kuidas oma näonaha eest hoolitseda

Dermatoloogid soovitavad võimalusel kasutada mineraalseid päikesekaitsevahendeid. Vali laia spektriga mineraalne päikesekaitsekreem, mille SPF on 30 või kõrgem. Kui tavaline päikesekaitsekreem ärritab silmalaugusid, saad osta spetsiaalselt silmaümbruse jaoks mõeldud vahendi. Tänapäeval on olemas ka lauvärvid, kuhu on päikesekaitset lisatud, kuid neid tasub enne testida, et need silmi ei ärritaks. Samuti on nende korduv pealekandmine keeruline ja need pole rannas kuigi praktilised.

Nahaarst soovitab kanda silmakreemi peale puhaste ja kuivade kätega, võtta väike kogus ja hõõruda see naha sisse. Kanna kreemi kohe kulmude alla, siis sisemisse silmanurka, tegelikule silmalaugule ja seejärel silmade alla. Lase kreemil imenduda ja korda. Jälgi, et kreem silma ei satuks ja pese käed, kui oled lõpetanud, kirjutab Huffington Post.

Loe ka: Sa pesed oma nägu valesti

Hea mõte on kasutada ka päikeseprille ja laia äärega kübarat. Viimane kaitseb ka laupa, kaela, peanahka ja kõrvu. Lisaks võib see olla šikk aksessuaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles