VÄLK JA PAUK ⟩ Eesti metsikuim moesündmus jõuab väärikasse ikka

Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy
Karl-Christoph Rebase loomingut esitleb Anu Saagim. ERKI moe-show 2019.
Karl-Christoph Rebase loomingut esitleb Anu Saagim. ERKI moe-show 2019. Foto: Mihkel Maripuu

ERKI moesõu ületab laengult mistahes teise moeürituse. Seal on tonnides toorest energiat, julgust šokeerida ja ambitsiooni oma nimi üheainsa kollektsiooniga Eesti moekaardile kirjutada. Paljudel läheb see tõesti ka korda.

ERKI on nii kange kraam, et kes selle elamusega korra kasvõi servapidi kokku puutub, jääb sõltlaseks elu lõpuni. Ülevoolav plahvatus kõige ehedamat loomisrõõmu on asi, milleväärset mujalt ei saa.

«ERKI moesõu inspiratsioon oli ERKI ise – seal pulbitses nooruslik ja impulsiivne loominguline energia, millesarnast polnud mitte kusagil mujal,» meenutab kõige esimest ERKI moesõud korraldanud Maire Valdma.

Liisi Eesmaa äratas silmapilk tähelepanu: tema kollektsioon ERKI moesõul esmakursuslasena, 2004. FOTO:
Liisi Eesmaa äratas silmapilk tähelepanu: tema kollektsioon ERKI moesõul esmakursuslasena, 2004. FOTO: Foto: Andres Teiss

«ERKI moesõus peitub mingi legendaarsus ja kunstiakadeemia hing,» ütleb vaatemängu praegune peakorraldaja Karin Kiigemägi . «See etendus on täiesti elav! Iga osaleja paneb sellesse nii suure osa endast. Olen selle sündmuse toonud teadlikult tagasi EKA-keskseks. Tänavune 40. juubelietendus toimub taas suurejooneliselt EKA oma majas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles