Dilemma ees olev naine: 32-aastane mees elab endiselt vanematega, kas peaksin suhtluse lõpetama?

Naine
Copy
Vanematega elav täiskasvanud mees. Pilt on illustreeriv.
Vanematega elav täiskasvanud mees. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kui kolmekümnendates mees elab endiselt oma vanematega, siis kas see on ohumärk? Anonüümseks jääda sooviv naine otsis foorumist vastust teda painavale küsimusele.

Kui inimene jõuab teatud vanusesse, siis eeldatakse, et ta ei ela enam vanemate kodus. Alati ei pea see eeldus aga paika.

Suurbritannia veebilehel Mumsnet jagab oma muret 28-aastane iseseisev naine, kes käib kohtamas vanemate juures elava 32-aastase mehega. Nimelt kardab ta, et ehk on nad suhte toimimiseks liiga erinevad.

Ta kirjutas: «Kohtasin hiljuti vinget meest, kuid mind paneb muretsema asjaolu, et ta elab endiselt oma vanemate juures (ta ei ole kunagi välja kolinudki). Ta ütleb, et põhjuseks on maja jaoks säästmine, kuid on selle aja jooksul kogunud ainult 10 000 naela. Tema aastapalk on 25 000 naela.»

Mina olen elanud omaette alates 18. eluaastast (praegu 28) ja suutnud üüri makstes säästa üle 20 000. Ma ei taha olla pinnapealne, aga rahaasjad on olulised.

Samuti valmistavad mulle muret erinevused küpsusastmes. Mida teie sellest kõigest arvate?»

Mures naine. Pilt on illustreeriv.
Mures naine. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Reaktsioonid tema murele olid äärmiselt erinevad. Mõned ütlesid, et ta võib ju temaga edasi suhelda ja vaadata, mis juhtub. Teistel oli aga täiesti vastupidine reaktsioon.

«Kao nagu tuul!» kirjutas üks. «Oh jumal, ei!» lisas teine. 

«Teie suhe on nii värske. Võib-olla on liiga vara rahaasjade pärast muretseda?» ei olnud sugugi kõik nii kriitilised.

«Kui ma oleksin sinu asemel, siis tahaksin teada, kas ema teeb tal kõik ette ja taha ära. Kui nii, siis ehk ootab ta sinult seda sama?» tõstatas üks kommenteerija murekoha, mida mainisid ka teised: «Ära koli tema juurde liiga vara. Võib-olla on tore mõnda aega «kodu mängida», aga ta võib oodata ema asendajat. See oleks väga raske töö.»

Samuti nõustusid paljud, et nii pika aja peale on mehel kahtlaselt vähe sääste. «Hmmm. Kõlab nagu oleks mindud kergema vastupanu teed. Kui maja jaoks säästmine oleks olnud reaalne eesmärk, siis oleks tal rohkem kui 10 000,» tõdes üks. «Ta teenib aastas 25 000 ning kodus elamise tõttu ei pea isegi üüri maksma. Kui ta reaalselt koguks, siis oleks tal suurem summa ette näidata,» nõustus ka järgmine. 

Oli ka neid, kes astusid mehe kaitseks välja: «Tegelikult elab palju sellises vanuses inimesi oma vanematega, sest üksikuna on nii raske kodu osta. Peaasi, et ta käituks kodus elades iseseisva täiskasvanuna. Küsimus on selles, et kas ta teeb oma osa majapidamistöödest ja tal on kohustused või peseb ema ikka pükse ja teeb talle igal õhtul õhtusöögi.»

Mida sina arvad? Jaga oma mõtteid kommentaariumis!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles