NÄDALA STIIL ⟩ Miks populaarne moetoon põlu alla sattus?

Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy
Foto: Kollaaž Postimees Naine

Kui heita pilk kümnesse viimasesse kevadesse, jääb midagi punast alati silma. Pole ka ime – punane on pikima lainepikkusega värv, mida inimsilm lihtsalt esimesena märkab. Kuid sel kevadel on teisiti! Algses trendikaardis ehk säras siin-seal ka vere, mooni ja kirsi toone, kuid nüüd on need taandunud. Põhjuseks maailmas möllav brutaalne vägivald.

Võib ju öelda, et pole mõtet poliitikat ja moodi ühte patta panna, kuid kandjad teevad valiku emotsioonide keeles. Ja maailmas, kus on liiga palju süütut verd valatud, ei taha paljud puutudagi tooni, mis selle või vaenuliku riigi sõjasümboolikaga kasvõi kaudselt seostub. Ja kõike seda on minul – moeajakirjanikul, kelle lemmikvärv on punane – kummaliselt kurb kirjutada. Kuid iga eriline hetk väärib märkamist ja märkimist.

Eesti moekunsti tippsündmus Tallinn Fashion Week oli sel aastal erakordselt punasevaene. Riina Põldroos moemajast Embassy of Fashion pakkus killukese punast, aga täiesti omas toonivarjundis – tema punane oli küpsem, külmem ja täiesti erinev punalippudest või viisnurgast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles