ÜLEVAADE ⟩ Mis üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad?

Naine
Copy
Tuulekala festival.
Tuulekala festival. Foto: Puhka Eestis

Esmalt soovitame läbi vaadata äsja MICHELINi giidi valitud Eesti restoranid. Põhiline turismihooaeg on algamas, koolide lõpetamised ja muudki peod tulekul ning kes ees, see sees! Peale suurepäraste maitseelamuste ootavad aga sel nädalavahetusel ka matkad, laadad ja kontserdid.

Kelle põhihuvi on loodus, sel on rikkalikult valikut. Näiteks Ida-Virumaal saab liituda kahe matkaga, minna avastama lendoravate radu ja seiklema Aidu karjääri. Tallinna loomaaed on taas alustanud hilisõhtuste ekskursioonidega, kus loomade öist elu selgitavad asjatundlikud giidid. Raplamaal ootab Indiaaniküla indiaanlaste matkaraja väljakutsele ja üle Eesti saab veel osaleda looduskaitsekuu sündmustel.

Spordisündmustest toimub velotuur Tour of Estonia, Baltikumi suurim rattavõistlus, mis tutvustab Eestit läbi jalgrattasõidu. Sellele sekundeerib 41. Tartu Rattaralli. Pärnu võõrustab rahvusvahelist ratsaspordifestivali ning Ida-Virumaal joostakse Sillamäe promenaadijooksu.

Kultuurihuvilistele on pakkuda Balti visuaalteatri festivali: kolmteist meeliköitvat lavastust ja kakskümmend etendust väikelastele, kooliealistele ja täiskasvanutele Leedust, Lätist ja Eestist. Enamik lavastustest on tekstita, ülejäänud on varustatud subtiitritega eesti ja inglise keeles. Etendused toimuvad neljas Tallinna mängukohas. Kultuuriloolisele retkele kutsub Mulgimaal, kus tutvutakse «Nukitsamehe» filmivõtete paigaga, Rutu mäe ning Sakala kõrgustiku vaheldusrikka metsamaastikuga.

Nukitsamehe filmivõtted.
Nukitsamehe filmivõtted. Foto: Puhka Eestis

Ilusa ilmaga vallutavad Eestit ka juba mitmesugused laadad ja festivalid, vali sobilik paik või teema ja mine uudistama!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles