Sul on vererohked menstruatsioonid? Tegemist võib hoopis olla veritsushäirega

Copy
Foto: Shutterstock

Hemofiilia on haruldane ja raske pärilik veritsushaigus, mille korral on häirunud vere hüübimine. Ja ehkki veritsushaigusi peetakse rohkem meeste haiguseks, pole diagnoos võõras ka naistele, kelle jaoks võib probleem sageli isegi suurem olla.

Veritsushäiretest ja -haigustest ei räägita üldiselt tihti, sest neid on pigem harva, kuid kahtlemata nende elu, kel see on, mõjutab haigus väga palju. Eriti rasketel juhtudel võib hemofiilia korral tekkida püsiv verejooks isegi väikesest vigastusest ja vahel isegi ilma põhjuseta. Veritsus, mis esineb aga liigestes või siseelundites, võib endaga kaasa tuua raskeid tüsistusi. See võib põhjustada kroonilist valu ja piirata liikuvust.

Milliseid veritsushaiguseid naistel esineb, kuidas aru saada, kas tegemist on seisundiga, mis vajab ravi ning kuidas kõigest hoolimata täisväärtuslikku elu nautida? Kõigest sellest räägivad Novo Nordiski podcastis hematoloog dr Mariken Ross ja saatejuht Eve Kallaste.

Podcasti saad kuulata siit:

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Copy
Tagasi üles