EKSKLUSIIVINTERVJUU ⟩ «90 päeva kihlatud» staarid Bilal ja Shaeeda eestlastele: ärge kartke armastust ka piiri tagant otsida!

Dagmar Lamp
, Podcastide kuninganna
Copy
Shaeeda ja Bilal.
Shaeeda ja Bilal. Foto: Pressimaterjal

21. mail kell 22 linastub tõsielukanalil TLC maailma üks armastatumaid tõsielusaateid, «90 päeva kihlatud» (90 Day Fiancé) üheksas hooaeg. Sel korral saavad vaatajad kaasa elada seitsmele paarile, kelle hulgas on ka Bilal ja Shaeeda.

«90 päeva kihlatud» on ainulaadne tõsielusari, kus osalevatel paaridel on aega kolm kuud, et aru saada, kas nende seni üle veebi toiminud suhe päriselus ka püsima jääb või tuleb kallimaga hüvasti jätta.

2014. aastal esilinastunud sari on tänaseks saanud legendaarseks. Kokku on vaadatud seda üle 4,3 miljardi minuti. Saadet on filmitud 46 erinevas maailma riigis, see on eetris olnud 181 erineval territooriumil ning seda saab jälgida 39 erinevas keeles, seehulgas eesti keeles.

Uus hooaeg algab TLC kanalil Eestis juba sel laupäeval, 21. mail kell 22 õhtul. Nüüd on saade tavapärasest erinev – kui varem on armastuse otsijad rännanud mööda maailma ringi, siis sel korral tulevad nende kallimad Ameerika Ühendriikidesse. Muidugi on reisieeskirjad karmimad kui kunagi varem, see tähendab, et ka panused on kõrgemad.

Üks uue hooaja kangelastest, kes USAsse armastuse nimel reisis, on 37-aastane Shaeeda, kelle kodumaa on Trinidad ja Tobago. Teda ootab Kansas Citys armastatu, 42-aastane Bilal. Sädemed lendavad nende vahel pea hetkega, kui nad lõpuks kohtuvad ning Bilal palub Shaeeda kätt juba nädal hiljem!

Samas on nende elud väga erinevad – kuigi neid ühendab moslemiusk, mis neile mõlemale on väga tähtis, on Bilal lahutatud kahe lapse isa, samas Shaeeda elab ikka veel kodus oma vanematega. Shaeeda on valmis pere looma, kuid Bilal pole üldse kindel, kas ta tahab veel lapsi. Kuidas nad need pealtnäha ületamatud probleemid lahendavad, saab vaadata juba alates laupäevast, kuid enne hooaja esilinastumist andsid nad telefoni teel eksklusiivintervjuu ning kergitasid natuke saladuskatet oma hingeasjadelt.

Kuidas teie suhe algas? Kuidas te tutvusite, mida üksteisest esiti arvasite?

Shaeeda: «Me olime juba mõned aastad olnud sotsiaalmeedias sõbrad, kuid me ei rääkinud üksteisega eriti – kommenteerisime vaid üksteise postitusi, saatsime like’e. See polnud tõsine. 2019. aastal läksin ma aga sõbrannaga lõunale ja ta küsis, kas mul on keegi silmapiiril. Ma ütlesin, et ma ei deidi kellegagi, kuid on keegi, kes mulle meeldib – ja ma näitasin talle Bilali pilti. Sõbranna ütles: «Luba mulle, et kui sa tagasi koju lähed, saadad sa talle sõnumi ja ütled talle seda, okei? Küsi talt, kas tal on keegi.» Ja nii see algaski. Tavaliselt ma ei saada ise meestele privaatsõnumeid, kuid pärast seda hakkasime me suhtlema.»

Te kohtusite esimest korda enne, kui «90 päeva kihlatud» hooaeg pihta hakkab. Millised olid teie suurimad hirmud enne päriselus kohtumist?

Bilal: «Suurim hirm? No ma ei ütleks just, et see on just hirm, kuid minu jaoks lihtsalt päriselus kohtumine juba on teistmoodi kui online suhtlemine. Mõnikord tutvud kellegagi netis või kohtingurakenduses ning päriselus on ta täiesti erinev! Kõik kasutavad Photoshopi ja filtreid. Kohtud kellegagi ja esimene mõte on: vau, ta ei näe üldse välja selline nagu oma fotol. Aga Shaeedaga seda hirmu polnud, sest me tegime pidevalt videokõnesid. Nii et ma olin teda juba nö tema endana näinud – ka ilma meigita, tavalise endana. Ja ka tema oli mind näinud. Nii et minu jaoks oli kõige tähtsam küsimus kohtudes, kas meie vahel on keemia, kas tekib säde. Teate küll, need väikesed veidrused: kui lähete koos välja sööma, siis kas ta sööb lahtise suuga? Kas talle meeldib viis, kuidas ma kõnnin? Asjad, mida sa ei näe online’is, vaid ainult päriselus. Eks olid ka mõned kultuuritausta erinevused, aga suurt hirmu mul temaga kohtudes polnud.»

Shaeeda: «Ma teadsin, milline ta videotšätis välja näeb, aga ma polnud kunagi näinud Bilali kõndimas. Nii et ma mõtlesin: okei, ta tuleb lennukilt maha – kas ta hüpleb või lonkab? Ütlesin isegi oma emale, et oleme teda fotodel vaid ju liikumatuna näinud. Ja videos olen näinud teda istumas – aga ma ei ole teda näinud videol kõndimas. Ema hakkas naerma (Shaeeda naerab). Nii et kui ta lennukilt maha tuli, siis ma jälgisin ta jalgu! Ja ta tõesti kõndis väga kenasti.»

Bilal: «Ma kõndisin nagu Denzel Washington. Talle meeldis see.» (Mõlemad naeravad.)

Shaeeda: «Aga see oli vaid minu hirm. Et kõnnak klapiks piltide ja hääle ja kõigega.»

Kuidas te julgesite selle hüppe tundmatusse teha? Bilal, sina oled varem ka abielus olnud ning see ei saanud olla päris kerge, niimoodi uuesti alustada – ja nüüd veel miljonite inimeste silme all.

Bilal: «Pärast lahutust olen ma omajagu inimesi tundma õppinud. Ja mõned neist on olnud väga suurepärased inimesed, kellega olen kohtunud, aga lihtsalt asjalood ei klappinud. Nii et kui Shaeeda oma huvi väljendas, siis me juba olime teineteist kaugelt uudistanud. Aga ma arvan, et just distantsi tõttu ei olnud me kumbki asja väga tõsiselt võtnud. Kuid kui ta oma huvi väljendas, vaatasin ma teda täiesti uue pilguga ja – vau. Ma vaatasin tema postitusi, mida ta rääkis... see kõik puudutas minus midagi. Ilu on üks asi, aga Ameerikas on tonnide viisi ilusaid naisi. See pole miski, mis oleks tavapäratu. Tema puhul võlus mind tema sisemine ilu, mida temas nägin. Ja ma armastan ka tema religiooni – me oleme mõlemad moslemid ja meie usu tõttu on abielu meile tähtis. Abielu on perekonna ja kogukonna nurgakivi, isegi niivõrd, et võiks öelda, et see on pool meie usust ja religioonist. Ma ei tahtnud oma aega raisata ja ta tundis sama. Nii et kui me olime jõudnud teineteise tundmaõppimisega turvalisse paika – rääkinud mõned kuud – siis otsustasin, et jah, ta meeldib mulle. Mulle meeldib see, mida ma kuulen, nüüd pean teda nägema.»

Jah, inimene võib netis jätta endast hoopis teise mulje, kuid päriselus kiirelt valmistada pettumuse.

Bilal: «Just, ma pidin nägema, kas kõik vastab sellele, mida ta on päriselt öelnud, sest ma ei saa teda tõsiselt võtta, kui see nii pole. Ja tema tundis sama – ta oli varem kohanud tonnide viisi kutte, kes lubasid talle külla sõita, nii et kui ma sama ütlesin, siis ta esmane vastus oli: «Jajah, okei, mida iganes.» Aga ma olin otsustanud – ma tulen sind vaatama ja ma tegin seda. Minu jaoks oli see mäng küünlaid väärt, sest ma tahtsin kohtuda mitte ainult temaga, vaid terve tema perekonnaga. Sest ma usun, et perekond näitab hästi ära, mis inimesega tegu on.

Ütle mulle, kes on su sõbrad, ja ma ütlen sulle, kes oled sa ise. Sama kehtib vist perekonna kohta?

Bilal: «Inimene võib paar päeva hoida maski, kui ta on vaid sinuga kahekesi. Aga kui ta on oma perega koos, siis kipub tõeline pale päevavalgele tulema. Niisiis ma nägin seda. Ta oli alguses väga häbelik, aga kui ükskord tema tõeline olemus paljastus – tema perekonna keskel – siis ma nägin tõelist perekonnadünaamika. Ma nägin, kui väga nad üksteist armastavad ja kui oluline on neile religioon. See väga puudutas mind. Ja see oli see, mis mind tema suunas lõplikult tõmbas – mul oli võimalus teda armastada ja lõpuks ma tahtsin temaga abielluda.»

Shaeeda: «Jah, ainuüksi see fakt, et ta ütles, et tuleb Trinidadi ja päriselt ka tuli – ta tuli minu kodumaale! Paljud on mulle seda varem öelnud ja see pole juhtunud. Aga Bilal ütles, et tuleb ja ostis pileti: «Ma olen sinu riigis X arvu päevade pärast.» Ma mõtlesin: «See kutt võtab asja tõsiselt. Kes teeb seda?!» Aga ta näitas mulle, et ta on minust huvitatud ja otsustas seda tõestada. See oli tõeliselt hea tunne.»

Uues hooajas lähed aga sina, Shaeeda, hoopis Ameerikasse Bilali juurde. Teil on erinev kultuuritaust. Millised olid suurimad kultuurišokid, kui sa kohale jõudsid?

Shaeeda: «Saabudes tundus mulle, et Ameerika on nii vilgas. Kõigil oli lihtsalt väga kiire. Järgmine šokk oli muidugi söök. Ma kartsin, et Ameerika toit on vaid soola ja pipraga maitsestatud. Mina olen aga pärit kohast, kus me kasutame palju rohelist, palju vürtsi ja maitsetaimi. Ma kartsin, et pean sööma toorest liha (naerab). See kõik oli minu jaoks uus ja võõras.»

Bilal, mida sa tegid, et Shaeeda tulekuks valmistuda? Varusid maitseaineid, ma loodan?

Bilal: «Meil tõesti oli pidev debatt või isegi võitlus, kui asi puudutas toitu. Kariibide toit on loomulikult suurepärane. Väga maitsev, väga külluslik... Aga mingil põhjusel oli ta pähe võtnud, et kui ta tuleb Ameerikasse, siis kõik, mida ta sööb, saab olema maitsetu. Nagu me kasutaks ainult soola ja pipart. Nii et ma tõesti püüdsin talle mõista anda, et Ameerika on riik, kus elab inimesi kõikjalt. Ta polnud Kansas Cityst varem kuulnud, ma pidin talle selgeks tegema, et see pole mingi maakate alevik. Et see on sõna otseses mõttes suurem kui kogu Trinidad, ka populatsiooni mõttes. Et me pole küll New York, aga meil on omajagu asju siin...»

...ja et teil on ka vürtsipoode.

Bilal: «Just! (naerab) Me oleme maailma barbecue-pealinn. Nii et ma püüdsin teda natuke ikka ette valmistada ja ju ta tegi ka ise uurimistööd, aga samas mulle meeldib ka inimesi üllatada. Ma meelega näitasin oma elust detaile nii vähe kui võimalik, et tal oleks võimalik üllatuda. Näiteks ei näidanud ma talle oma autot või maja, see oli tõesti talle lõpuks üllatus. Te näete seda ka ekraanil – näiteks joogastuudio, mis oli spetsiaalselt talle loodud. Tema reaktsioon on ehe ja me poleks saanud seda näidata, kui ta oleks varem juba pilte või klippe sellest näinud. Ma tõesti tahtsin teha seda, et saan talle asju esimest korda päriselus näidata.»

Eestis paljud inimesed armastavad sarja «90 päeva kihlatud» ning elavad saatele ja selle kangelastele väga kaasa. Kindlasti on nende vaatajate hulgas palju neid, kes unistavad isegi armastuse leidmisest, kuid kardavad mingil põhjusel otsida armastust teiselt poolt piiri, välismaalt või teisest kultuuriruumist. Mida te julgustuseks neile inimestele ütleksite?

Bilal: «Üks põhjus, miks ma otsustasin saatest osa võtta – peale selle, et Shaeeda mulle hullult pinda käis (naerab) – oli tõsiasi, et me ei näinud seal kedagi, kes oleks otseselt meiesuguseid inimesi esindanud. Ma tahtsin esindada ekraanil inimesi, kes on juba varem olnud abielus, kellel olid lapsed ja kes on läbi teinud lahutuse, depressiooni... Ma tahtsin näidata: armastus on uuesti võimalik! Ja kes ütleb, et inimene, kellega sa oled loodud koos olema, peab elama sinuga samas linnas, või isegi samas riigis? Sest mina isiklikult ei otsinud kedagi välismaalt.»

Ega armastus ju ei küsi – kui ta tulema peab, siis ta tuleb, kui olla ise vaid avatud.

Bilal: «Jah, meil võivad oma plaanid olla, aga kui su ellu tuleb ikka selline magnetiline jõud nagu Shaeeda... Mind lihtsalt tõmbas tema poole. Me otsustasime võtta selle riski ja koos luua ühise elu. Nii et ma ütleks nõnda: kui armastus on midagi, mida sa tõeliselt tahad, mida sa tõeliselt otsid, siis: ole valmis selleks läbi maailma reisima. Inimene, kellega sa oled loodud kokku, ei pruugi olla su üleaedne.»

Ja pole vahet, kui noor või vana sa oled?

Shaeeda: «Armastuse ja selle õige leidmiseks pole kunagi liiga hilja. Olgu sa mees või naine, sinu ülesandeks on oma eesmärk ja siht paika panna – leida armastus. Ma kardan, et paljud inimesed mõtlevad «Ah, ma ei leiagi kedagi. Keegi ei tule minu juurde.» Sa pead ise eesmärgi paika panema! Mina näiteks otsustasin: sel aastal ma õpin kedagi tundma ja leian armastuse. Kui sa juba kord selle välja ütled, siis märkad, et inimesed leiavad sinu juurde tee. Sa kohtad õigeid inimesi – küll sotsiaalmeedias, tänaval... Tähtis on, et sa ei annaks armastuse osas alla. Ära anna alla, sest mõnikord otsid sa lihtsalt valest kohast ja inimene, kes on sinu jaoks loodud, ei pruugi isegi olla sinuga samas riigis.»

Kes on teised «90 päeva kihlatud» uue hooaja paarid?

Emily (29, Kansas) ja Kobe (34, Kamerun) – Emily kohtus Kobega klubis, õhk särtsus, üheöösuhtest kasvas kahe nädala pärast kihlus, millele järgnes rasedus... Pandeemia lõi aga paari plaanid sassi ning Kobe pole tänaseni isegi oma lapsega kohtunud.

Ari (30, New Jersey) ja Bini (31, Etioopia) – vaatajad on selle paariga juba ühes «90 päeva» sõsarsaates kohtunud. Pärast mitmeid suhtejamasid on nad otsustanud endale uue, viimase võimaluse anda, sel korral Ameerikas. Neil on laps, keda Ari on üksinda Ühendriikides kasvatanud ja kuigi Bini ei ole kaugsuhtega hästi hakkama saanud, plaanivad nad siiski abielluda.

Kara (29, Vancouver) ja Guillermo (Venezuela) – kui Kara töö tõttu Dominikaani vabariiki kolis, arenes põgusast tutvusest kiiresti kooselu. Järgnes kihlus, mis pani Kara perekonna kulme kergitama. Pandeemia tõttu on paar olnud kuid eraldatud, kuid nüüd on Guillermo USAsse tulemas. Kas nende romanss jääb argipäevas ellu?

Jibri (28, Lõuna-Dakota) ja Miona (23, Serbia) – muinasjutuline kohtumine: Jibri andis oma bändiga Serbias kontserti ja märkas Mionat rahvahulgas. Paar on olnud lahutamatu sellest ajast saadik, kuid nüüd unistab Miona glamuursest elust Los Angelesis, teadmata, et Jibri kolis hiljuti tagasi oma vanemate juurde Lõuna-Dakotasse. Kuidas neiu üllatuse vastu võtab?

Yvette (48, New Mexico) ja Mohamed (25, Egiptus) – kuigi paari lahutab 23 aastat, kirjutas Mohamed Yvette’ile, kui märkas, et mõlemad on suured spordifännid. Flirdist sai kihlus, kuid kuna Yvette kasvatab üksi 12-aastast erivajadustega poega, siis tähendab see, et abielludes oleks Mohamed vanuselt lähedasem oma naise lapsega kui naisega. Rääkimata kultuurilistest erinevustest... Kas nende suhe jääb ellu?

Patrick (31, Texas) ja Thais (25, Brasiilia) – tutvus algas keeleõppest, arenes armastuseks ning nüüd on Thais erutatud mõttest kolida oma armastatu juurde USAsse. Kuid kas Patrick suudab jätkuvalt Thais’d kingitustega üle külvata, nagu on seda seni teinud? Seda näitab aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles