Naine jäi kaks aastat tagasi surnud mehest rasedaks. Kuidas see võimalik on?

Naine
Copy
Lauren koos oma abikaasa Chrisiga haiglas.
Lauren koos oma abikaasa Chrisiga haiglas. Foto: Mercury Press / Scanpix

33-aastane Lauren McGregor paljastas, et tema abikaasal Chrisil diagnoositi 2013. aastal ajukasvaja. Mees otsustas arsti juurde minna, kui avastas, et ta ei suuda oma naisele helistada, sest talle ei tule tema nimi meelde. 

Pärast mitmeid uuringuid diagnoosisid arstid mehel kasvaja. Chrisile tehti operatsioon, mille käigus eemaldati 95 protsenti kasvajast, kuid haigus naasis 2016. aastal ja seejärel uuesti 2019. aastal. Pärast Covid-19 pandeemia algust soovitas arst keemiaravi katkestada, et mitte koormata mehe immuunsüsteemi. Kasvaja hakkas jõudsalt kasvama ja 2020. aastal Chris suri.

Lauren ja Chris.
Lauren ja Chris. Foto: Mercury Press

Paar aastat enne abikaasa surma otsustas paar, et mõistlik oleks mehe sperma külmutada, sest siis nad ei teadnud veel, mis neid ees ootab. Üheksa kuud pärast matuseid soovis Lauren emaks saada ning ta otsustas IVF-i (kehaväline viljastamine) kasuks. 2021. aasta septembris oli protseduur edukas ning naine ootabki nüüd last.

Lapseootel Lauren McGregor, kes sünnitab oma esimese lapse juunis.
Lapseootel Lauren McGregor, kes sünnitab oma esimese lapse juunis. Foto: Mercury Press / Scanpix

Laureni sõnul ei välista ta, et tulevikus veel sellisel moel rasedaks jääda soovib. Ta lisas, et tema ja Chris olid alati unistanud laste saamisest, vahendab Metro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles